Головна » Статті » Десерти |
Що ж подати до чаю, якщо гості вже на порозі, а часу на похід в магазин немає? Сьогодні я хочу Вам запропонувати десерт на швидку руку, приготування якого складається з трьох етапів. Величезний плюс цього десерту в тому, що Ви можете зупинитися на будь-якому етапі приготування в залежності від часу, який у Вас є. При цьому ми не будемо використовувати духову шафу, що значно заощадить наш час. Отже, приступимо до приготування нашого смачного десерту без випічки. Інгредієнти для 1 норми кексу:
Інгредієнти для сметанного крему:
Інгредієнти для білкового крему:
Перший етап (приготування шоколадного кексу без випічки):1. Приготуємо шоколадний кекс. Для нашого десерту я використовувала 2 норми продуктів для кексу. У ємності для мікрохвильової печі змішуємо всі наші сухі інгредієнти для кексу, далі додаємо яйце, рослинну олію, кефір. Попередньо в кефірі погасити соду. Я це роблю прямо в чаші, коли вже додала кефір, але не перемішала його з сухими продуктами. Все ретельно перемішуємо. Тісто виходить як густа сметана, при цьому стікає з ложки. Ставимо нашу ємність в мікрохвильову піч на: Перший етап готовий. У нас вийде чудовий гарячий шоколадний кекс. Його можна полити варенням, будь-яким готовим топінгом, або згущеним молоком і подавати до чаю. Дуже зручно готувати 1 норму в звичайній великій чашці. Навіть дитина може самостійно приготувати такий шоколадний кекс. Другий етап (приготування сметанного крему):2. Готуємо сметанний крем. Для цього збиваємо сметану, цукор і ванільний цукор до пишності. Ми можемо це робити поки наш кекс готується в мікрохвильовці. 3. Тим часом нарізаємо наш кекс кубиками 1-1,5 см, підготуємо ягоди. 4. У креманки, склянки або келихи укладаємо шарами сметанний крем, шматочки кексу, вибрані фрукти або ягоди. Я використовую келихи для латте. Другий етап готовий. Ви вже можете подавати десерт, прикрасивши його фруктами, тертим шоколадом, вершками. Ну а якщо у нас є ще трохи часу, ми можемо приступити до третього завершального етапу - приготуємо білковий заварний крем. Третій етап (приготування білкового заварного крему):5. Приступимо до приготування заварного білкового крему. Я перепробувала масу рецептів і зупинилася саме на цьому. У сотейник або ківш насипаємо цукор, додаємо воду і ставимо на повільний вогонь. 6. Тим часом збиваємо білки до гострих піків. Щоб білки добре збивалися, ємність і віночки міксера повинні бути абсолютно сухими і чистими. Перед збивання в білки додаємо дрібку солі або кілька крапель лимонного соку. 7. Як тільки цукор розчиниться в сиропі, ми тонкою цівкою починаємо вливати його в білки, не припиняючи збивати. Так як сироп гарячий, наші білки заваряться і стануть трохи рідкими. Ми продовжуємо збивати до повного охолодження крему. Наш заварний білковий крем стане пишним, густим і блискучим. 8. Використовуючи кондитерський мішок, розподіліть крем по нашим ємностям з десертом як підкаже Ваша фантазія. Мені в цьому любить допомагати синуля. Наш десерт повністю готовий. Приготування не зайняло багато часу, ми не хвилювалися, що не встигнемо приготувати, тому що могли подати наш десерт на будь-якому етапі приготування. Приємного чаювання! | |
Переглядів: 843 | |
Всього коментарів: 0 | |