Головна » Статті » Десерти |
Зараз літо, і натуральне домашнє морозиво буде дуже актуальним. Особливо порадує цей десерт діточок, а також ласунів. Рецепт не складний, але результат дуже смачний! Ви завжди можете експериментувати і додавати в процесі приготування в морозиво горіхи, какао або шоколад - у результаті вийде морозиво з горіховим або кавово-шоколадним смаком. Інгредієнти для приготування морозива:
Рецепт приготування домашнього морозива:1. Яйце за допомогою виделки або віночка збити з цукром і ваніліном в каструльці, після чого влити молоко і поставити на невеликий вогонь. На цьому етапі суміш необхідно постійно збивати віночком, доводячи до кипіння. Довести суміш до кипіння і відразу ж вимкнути вогонь, щоб вона не згорнулася. 2. Охолодити і вилити цю суміш у лоток або баночку. Я використовую для цього пластиковий контейнер або пластикові баночки з-під йогурту або сметани, що дуже зручно. Накрити і поставити в морозилку на кілька годин. Приблизний час застигання 4-5 годин. За час, поки морозиво застигає, його необхідно як мінімум 4 рази добре перемішати, щоб не утворювався лід. Якщо у вас є мороженица - можна скористатися нею, це зручніше. Але якщо такого приладу немає - не проблема, смачне домашнє морозиво можна приготувати і без неї, тільки не забувайте перемішувати його в процесі застигання! Подавати десерт можна в креманках або піалках. Морозиво можна прикрасити зверху фруктами, ягодами або тертим шоколадом. | |
Переглядів: 393 | |
Всього коментарів: 0 | |