Головна » Статті » Десерти |
Ягідне желе - це легкий, охолоджуючий, а найголовніше - натуральний десерт, який особливо актуальний влітку, в пору ягід! Цей корисний ягідний десерт сподобається і дорослим і, особливо, діткам. Ягоди можна використовувати які завгодно - вишня, черешня, аґрус, малина, полуниця, журавлина і т.д. Цей рецепт ягідного желе особливо сподобається тим, хто намагається правильно харчуватися і купувати корисну їжу! Кількість цукру можна звести до мінімуму або зовсім не додавати, якщо желе готується з солодких ягід. Кількість порцій залежить від розміру креманок, в рецепт вказані інгредієнти на 5-6 порцій. Інгредієнти для приготування желе з ягід:
Рецепт приготування желе з ягід:1. Ягоди перебрати і добре промити. Для приготування желе я використовувала черешню, вишню і смородину червону і чорну. 2. В окрему чашку відкласти найкрасивіші ягідки, які потім розкладемо в креманки. 3. З інших ягід зварити ягідно-цукровий відвар. Для цього закип'ятити воду і в киплячу воду покласти підготовлені ягоди, варити 5-10 хвилин, в кінці додати цукор за смаком. Чим більш кислі ягоди, тим більше цукру потрібно. Накрити кришкою і дати постояти 20-40 хвилин, щоб його остудити і смак відвару став більш насиченим. Чим більше ягід, тим більш насиченим вийде ягідний відвар. 4. Тим часом замочити желатин в половині склянки теплої води на 10-15 хвилин, періодично розмішуючи, щоб розпустити його. 5. Вже трохи охолонувший ягідний відвар процідити через марлю або дрібний друшляк, щоб у ньому не залишилося шматочків ягід і влити, помішуючи, розпущений желатин. 6. Розкласти по креманках або по чашках ягоди і залити ягідним відваром з желатином. Кісточки з черешень я попередньо видалила. Остудити до кімнатної температури і помістити в холодильник на 4-5 годин до повного застигання. Подавати желе можна в креманках, а можна після застигання опустити форму на кілька секунд в окріп і перевернути форму на тарілку. | |
Переглядів: 392 | |
Всього коментарів: 0 | |