Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Десерти

Ягідне желе

Ягідне желе

Ягідне желе - це легкий, охолоджуючий, а найголовніше - натуральний десерт, який особливо актуальний влітку, в пору ягід! Цей корисний ягідний десерт сподобається і дорослим і, особливо, діткам. Ягоди можна використовувати які завгодно - вишня, черешня, аґрус, малина, полуниця, журавлина і т.д.

Цей рецепт ягідного желе особливо сподобається тим, хто намагається правильно харчуватися і купувати корисну їжу! Кількість цукру можна звести до мінімуму або зовсім не додавати, якщо желе готується з солодких ягід.

Кількість порцій залежить від розміру креманок, в рецепт вказані інгредієнти на 5-6 порцій.

Інгредієнти для приготування желе з ягід:

  • Ягоди (вишня, смородина, черешня) 500 г
  • Цукор 4-6 ст.л.
  • Вода 1 л
  • Желатин 20 г

Рецепт приготування желе з ягід:

1. Ягоди перебрати і добре промити. Для приготування желе я використовувала черешню, вишню і смородину червону і чорну.

Ягоди перебрати і добре промити

2. В окрему чашку відкласти найкрасивіші ягідки, які потім розкладемо в креманки.

окрему чашку відкласти найкрасивіші ягідки

3. З інших ягід зварити ягідно-цукровий відвар. Для цього закип'ятити воду і в киплячу воду покласти підготовлені ягоди, варити 5-10 хвилин, в кінці додати цукор за смаком. Чим більш кислі ягоди, тим більше цукру потрібно. Накрити кришкою і дати постояти 20-40 хвилин, щоб його остудити і смак відвару став більш насиченим. Чим більше ягід, тим більш насиченим вийде ягідний відвар.

зварити ягідно-цукровий відвар

4. Тим часом замочити желатин в половині склянки теплої води на 10-15 хвилин, періодично розмішуючи, щоб розпустити його.

замочити желатин в половині склянки теплої води

5. Вже трохи охолонувший ягідний відвар процідити через марлю або дрібний друшляк, щоб у ньому не залишилося шматочків ягід і влити, помішуючи, розпущений желатин.

Вже трохи охолонувший ягідний відвар процідити через марлю або дрібний друшляк

відвар процідити через марлю

влити желатин у відвар

6. Розкласти по креманках або по чашках ягоди і залити ягідним відваром з желатином. Кісточки з черешень я попередньо видалила. Остудити до кімнатної температури і помістити в холодильник на 4-5 годин до повного застигання.

Розкласти по креманках або по чашках ягоди

залити ягідним відваром з желатином

Подавати желе можна в креманках, а можна після застигання опустити форму на кілька секунд в окріп і перевернути форму на тарілку.
Зберігати ягідне желе в холодильнику можна кілька днів, але щоб воно не ввібрало в себе сторонні запахи, можна обернути його харчовою плівкою.
Тепер Ви знаєте, як зробити ягідне желе!
Смачного!

Категорія: Десерти | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 392 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar