Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Десерти

Млинці зі сметанно-полуничною начинкою

Млинці зі сметанно-полуничною начинкою

У продовження «полуничної» теми я пропоную зробити десертні апетитні млинці з ніжною і дуже смачною сметанно-полуничною начинкою. Ці млинці обов'язково оцінять всі, хто їх спробує!

Інгредієнти для приготування млинцевого тіста:

  • Молоко 0,5 л
  • Яйця 2 шт.
  • Борошно ~150-200 г
  • Сіль 0,5 ч.л.
  • Цукор 1 ст.л.
  • Щіпка соди
  • Рослинна олія 80 мл

Інгредієнти для сметанно-полуничної начинки:

  • Сметана (30%) або вершки
  • Полуниця
  • Цукрова пудра - за смаком

Приготування тіста і млинців:

1. З'єднати борошно, склянка молока, яйця, сіль, цукор в глибокій мисці і вимішати, щоб не було грудочок.

2. Поступово вливати решту молока і вимішувати, поки тісто не стане однорідним і по консистенції як рідка сметана. Якщо тісто виходить дуже рідким, можна додати ще трохи борошна, а якщо густим - трохи молока. Додати в млинцеве тісто щіпку соди.

3. Наприкінці влити в тісто рослинну олію, перемішати.

4. Сковороду добре розжарити і, наливаючи невелику кількість тіста ополоником, швидко розподілити його по всій поверхні сковороди.

Чим краще розігріта сковорода, тим менша ймовірність того, що перший млинець вийде «комом».

5. Смажити млинці потрібно до апетитного золотистого кольору з кожного боку приблизно 1-2 хвилини, перевертати можна лопаткою або за допомогою вилок.

6. Готові млинці викладати стопкою на блюдо, змащуючи кожен шматочком вершкового масла.

млинці викладати стопкою на блюдо

Приготування начинки для млинців:

1. Ягоди полуниці порізати дольками або пластинками. Якщо ягоди дрібні - не обов'язково нарізати.

полуницю порізати пластинками

Ягоди полуниці порізати дольками або пластинками

2. Сметану збити вручну або міксером разом з цукровою пудрою.

Сметану збити вручну або міксером разом з цукровою пудрою

Як зробити млинці зі сметанно-ягідної начинкою:

1. На млинець викладаємо 2 ст.л. сметани і полуницю, посипати трохи цукровою пудрою або цукром.

2. Загорнути млинець у вигляді конверта і можна подавати.

Для начинки чудово підійде домашня густа сметана або вершки. Якщо купуєте в магазині, краще брати сметану з жирністю не менше 30%.

Зверху наші млинці можна прикрасити сметаною і полуницею, гілочкою м'яти! Смачного!

Категорія: Десерти | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 348 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar