Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Десерти

Рисово-гарбузова каша

Рисово-гарбузова каша

Пропоную приготувати смачну рисово-гарбузову кашу на основі молока. У нашій родині цю кашу готуємо досить часто, особливо полюбили її мої діти. Гарбуз - багате джерело вітамінів і мікроелементів, а також клітковини, настільки необхідної для нормальної роботи кишківника.

Рисову крупу, при бажанні, можна замінити пшоняною або навіть манною. Іноді в гарбузову кашу я додаю родзинки, попередньо запарені в гарячій воді.

Для приготування потрібні:

  • Гарбуз 500 г

  • Рис 0,5 склянки

  • Молоко 4 склянки

  • Ізюм 40 г - за бажанням

  • Цукор (за смаком)

  • Сіль (щіпка)

  • Масло вершкове 30 г

Рецепт приготування рисово-гарбузова каши:

1. Гарбуз очистити, зрізавши з нього шкірку і видаливши все насіння, промити.

 

Нарізати не дуже великими шматочками, після чого скласти їх в каструлю і залити холодною водою, щоб вода злегка покрила шматочки гарбуза. Поставити на вогонь і після закипання води вогонь зменшити до мінімуму. Тушкувати гарбуз протягом приблизно 30 хвилин до м'якості гарбуза.

Тыкву протушить до мягкости

2. Готовий гарбуз розім'яти до утворення пюре.

Готовую тыкву размять до образования пюре

3. Рис добре промити, залити його водою і відварити до готовності. Співвідношення рису і води я беру 1:2, можна трохи менше води.

Рис отварить

4. Молоко повинно закипіти, після цього додати в нього гарбузове пюре і готовий рис. Перемішати, додати дрібку солі і цукор за смаком. Довести до кипіння, помішуючи, і вимкнути кашу.

Ось так просто готується рисово-гарбузова каша! Можна її розливати по тарілках і подавати до столу. Гарбузову кашу можна також заправити шматочком вершкового масла.

Категорія: Десерти | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 464 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar