Головна » Статті » Десерти |
Пропоную приготувати смачну рисово-гарбузову кашу на основі молока. У нашій родині цю кашу готуємо досить часто, особливо полюбили її мої діти. Гарбуз - багате джерело вітамінів і мікроелементів, а також клітковини, настільки необхідної для нормальної роботи кишківника. Рисову крупу, при бажанні, можна замінити пшоняною або навіть манною. Іноді в гарбузову кашу я додаю родзинки, попередньо запарені в гарячій воді. Для приготування потрібні:
Рецепт приготування рисово-гарбузова каши: 1. Гарбуз очистити, зрізавши з нього шкірку і видаливши все насіння, промити.
Нарізати не дуже великими шматочками, після чого скласти їх в каструлю і залити холодною водою, щоб вода злегка покрила шматочки гарбуза. Поставити на вогонь і після закипання води вогонь зменшити до мінімуму. Тушкувати гарбуз протягом приблизно 30 хвилин до м'якості гарбуза. 2. Готовий гарбуз розім'яти до утворення пюре. 3. Рис добре промити, залити його водою і відварити до готовності. Співвідношення рису і води я беру 1:2, можна трохи менше води. 4. Молоко повинно закипіти, після цього додати в нього гарбузове пюре і готовий рис. Перемішати, додати дрібку солі і цукор за смаком. Довести до кипіння, помішуючи, і вимкнути кашу. Ось так просто готується рисово-гарбузова каша! Можна її розливати по тарілках і подавати до столу. Гарбузову кашу можна також заправити шматочком вершкового масла. | |
Переглядів: 464 | |
Всього коментарів: 0 | |