Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Десерти

Сирна паска

 

Сирна паска

Сирна паска є одним з головних традиційних страв, які готують до свята Великодня. За формою виріб має схожість з усіченою пірамідою і вважається символом Гробу Господнього. Крім того, паска з сиру - солодкий, ароматний і красиво прикрашений десерт, який також символізує радість вічного життя. Приготувати смачну і ніжну сирну паску не складно, одне з головних правил - продукти повинні бути обов'язково свіжими, а сир - розсипчастим і однорідним. У паску можна також додавати різні прянощі, горіхи і шоколад.

Рецептів сирної паски існує чимало, зазвичай головні інгредієнти - це сир, масло, вершки або сметана. Я приготую паску на основі сиру, яєць і вершків.

Із зазначених інгредієнтів виходить одна невелика паска заввишки 10 см.

Інгредієнти для сирної паски:

  • Сир 500 г.
  • Цукор 1/3 склянки
  • Яйце 3 шт.
  • Вершки жирні (не менше 22%) 1 стакан
  • Ванілін 1 пакетик
  • Родзинки або цукати 1/2 склянки

Крім того, знадобиться спеціальна збірна формочка для паски, вона може бути дерев'яна або пластмасова (я використовувала саме таку), а також марля і картон.

Рецепт приготування сирної паски:

1. Сир ретельно розтерти в блендері або через сито і покласти в нього цукати або родзинки. Якщо Ви використовуєте родзинки, їх потрібно спочатку замочити хвилин на 10 в гарячій воді, потім добре просушити, виклавши на рушник і тільки після цього закладати в сир.

Сир розтерти в блендері і покласти в нього цукати

2. У невеликій каструльці віночком розтерти яйця з цукром, всипати ванілін.

Віночком розтерти яйця з цукром

Потім влити вершки і поставити на дуже маленький вогонь або водяну баню.

Влити вершки і поставити на водяну баню

3. Постійно помішуючи, варити цю суміш, поки вона не загусне.

Варити цю суміш, поки вона не загусне

4. Ще гарячою влити цю масу в сир з цукатами і перемішати.

Ще гарячою влити цю суміш в сир з цукатами

5. Форму для паски поставити в миску або будь-яку ємність, підстеливши знизу марлю в 3 шари, як показано на фото.

Форму для паски поставити в миску підстеливши марлю

6. Вилити у форму готову сирну суміш і накрити зверху марлею в 1 шар.

Вилити у форму готову сирну суміш

Зверху марлі покласти картонний квадрат, який потрібно попередньо вирізати. Його потрібно покласти так, щоб він повністю закривав паску зверху.

Зверху марлі покласти картонний квадрат

7. Поставити зверху 3-х літрову банку з водою як прес або який-небудь інший предмет. Це потрібно, щоб видалити зайву вологу, а сирна суміш гарненько ущільнилась.

Зверху поставити прес

8. Залишити цю конструкцію кілька годин постояти при кімнатній температурі, потім на 12 годин помістити в холодильник, щоб паска застигла (прес не прибирати).

9. Застиглу паску вийняти з холодильника, зняти прес, прибрати марлю і картон, перевернути на блюдо і акуратно від'єднати пластини збірної форми для паски.

Паску вийняти з форми

За бажанням, її можна зверху прикрасити шоколадом або родзинками.

Зберігатися така паска може до 3-х діб в холодильнику.

Сподіваюся, Вам сподобався цей рецепт сирної паски.

Світлого Великодня і смачного!

1

Категорія: Десерти | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 391 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar