Головна » Статті » Десерти |
Сирна паска є одним з головних традиційних страв, які готують до свята Великодня. За формою виріб має схожість з усіченою пірамідою і вважається символом Гробу Господнього. Крім того, паска з сиру - солодкий, ароматний і красиво прикрашений десерт, який також символізує радість вічного життя. Приготувати смачну і ніжну сирну паску не складно, одне з головних правил - продукти повинні бути обов'язково свіжими, а сир - розсипчастим і однорідним. У паску можна також додавати різні прянощі, горіхи і шоколад. Рецептів сирної паски існує чимало, зазвичай головні інгредієнти - це сир, масло, вершки або сметана. Я приготую паску на основі сиру, яєць і вершків. Із зазначених інгредієнтів виходить одна невелика паска заввишки 10 см. Інгредієнти для сирної паски:
Крім того, знадобиться спеціальна збірна формочка для паски, вона може бути дерев'яна або пластмасова (я використовувала саме таку), а також марля і картон. Рецепт приготування сирної паски:1. Сир ретельно розтерти в блендері або через сито і покласти в нього цукати або родзинки. Якщо Ви використовуєте родзинки, їх потрібно спочатку замочити хвилин на 10 в гарячій воді, потім добре просушити, виклавши на рушник і тільки після цього закладати в сир. 2. У невеликій каструльці віночком розтерти яйця з цукром, всипати ванілін. Потім влити вершки і поставити на дуже маленький вогонь або водяну баню. 3. Постійно помішуючи, варити цю суміш, поки вона не загусне. 4. Ще гарячою влити цю масу в сир з цукатами і перемішати. 5. Форму для паски поставити в миску або будь-яку ємність, підстеливши знизу марлю в 3 шари, як показано на фото. 6. Вилити у форму готову сирну суміш і накрити зверху марлею в 1 шар. Зверху марлі покласти картонний квадрат, який потрібно попередньо вирізати. Його потрібно покласти так, щоб він повністю закривав паску зверху. 7. Поставити зверху 3-х літрову банку з водою як прес або який-небудь інший предмет. Це потрібно, щоб видалити зайву вологу, а сирна суміш гарненько ущільнилась. 8. Залишити цю конструкцію кілька годин постояти при кімнатній температурі, потім на 12 годин помістити в холодильник, щоб паска застигла (прес не прибирати). 9. Застиглу паску вийняти з холодильника, зняти прес, прибрати марлю і картон, перевернути на блюдо і акуратно від'єднати пластини збірної форми для паски. За бажанням, її можна зверху прикрасити шоколадом або родзинками. Зберігатися така паска може до 3-х діб в холодильнику. Сподіваюся, Вам сподобався цей рецепт сирної паски. Світлого Великодня і смачного! | |
Переглядів: 391 | |
Всього коментарів: 0 | |