Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Десерти

Ванільний десерт з полуницею

Ванільний десерт з полуницею

Крім звичного морозива, в жарку погоду можна поласувати незвичайним ванільно-молочним десертом. При бажанні полуницю можна замінити будь-якими іншими ягодами - наприклад, малиною або журавлиною. 

Для приготування 2 порцій потрібні такі інгредієнти:

 

  1. 350 мл молока
  2. 1 пакетик ванільного цукру
  3. 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю
  4. 100 г цукру
  5. 3 яєчних жовтки
  6. 1 ст. л. вершкового масла
  7. 100 г пісочного печива
  8. 100 г полуниці

Рецепт приготування молочного десерту з полуницею:

 

1. Крохмаль змішати з цукром і розвести з невеликою кількістю холодного молока або води

2. Закип'ятити молоко і додати ванільний цукор.

3. Поступово і помішуючи влити крохмаль в молоко, довести до кипіння і вимкнути.

4.Жовтки збити і додати трохи ванільного молока, перемішати

5. Перелити суміш жовтків і молока назад в каструлю і, швидко перемішуючи, довести до кипіння і варити на невеликому вогні 1 хвилину.

6. Масло розтопити і підмішати до крему, після чого дати охолонути.

7. Печиво подрібнити.

8. Полуницю вимити й нарізати.

8. Я викладаю в креманку десерт в такій послідовності: печиво - крем - полуниця - крем - печиво і т.д. При бажанні шари можна чергувати інакше.

 

9. Поставити в холодильник приблизно на 50 хвилин, щоб десерт охолодити.

 

Зверху десерт можна прикрасити ягодами і печивом.

 

Смачного!

Категорія: Десерти | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 407 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar