Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Десерти

Вареники з вишнею

Вареники з вишнею

Пропоную зробити смачні ласощі в сезон вишні - вареники. Так, приготування потребує часу, але результат того вартий. Мені подобається тісто для вареників на кефірі - вареники виходять пишні і ніжні, так тісто готувала завжди моя бабуся. Для приготування вареників з вишнею можна використовувати не тільки свіжу, але і заморожену вишню. Таким чином, варениками з вишнею можна ласувати не тільки влітку, коли сезон вишень, а й взимку.

Якщо не вийде використати все приготоване тісто - його можна заморозити і наступного разу приготувати вареники, не роблячи нове тісто для них.

Інгредієнти для тіста:

  • Кефір (або сироватка) 250 мл
  • Борошно ~300 г
  • Сода 1/2 ч.л.
  • Сіль 1/3 ч.л.

Інгредієнти для начинки:

  • Вишня 400 г
  • Цукор

Рецепт приготування вареників з вишнями:

1. Вишню промити і видалити з неї кісточки. Я роблю це за допомогою ручки чайної ложечки.

Якщо багато червивої вишні, можна залити її на 20-25 хвилин водою і дати постояти - черв'яки спливуть.

 

2. У глибоку миску налити кефір, додати сіль і трохи борошна, соду, перемішати. Поступово вмішуючи ложкою борошно, замісити тісто. Після чого викласти тісто на присипаний борошном стіл і продовжити вимішувати тісто руками, підсипаючи при необхідності борошно. Тісто має бути м'яким і еластичним. Воно не повинно розпливатися і липнути до рук.

3. Розділити готове тісто для вареників на кілька частин. З кожної частини скачати джгут і розрізати його на шматочки. З кожного шматочка зробити круглий коржик, расплюснув його руками.

4. На кожен коржик викласти кілька ягід вишні і присипати цукром, зліпити краї коржа. Зліпити вареників стільки, щоб помістилися в каструлю, в якій вони будуть варитися. Поки будуть варитися ці вареники, можна ліпити наступну партію.

5. Покласти готові вареники в киплячу підсолену воду, перемішати їх щоб не злиплися, дати закипіти і прикрутити вогонь. Коли вареники спливуть, варити їх ще 1-2 хвилини.

Подавати готові вареники можна, посипавши цукром, а кому подобається - зі сметаною! Вареники також можна зробити і з малиною, полуницею, абрикосами та іншими ягодами і фруктами! Якщо вам сподобався рецепт, додавайте його в закладки та діліться з друзями у соцмережах.
Смачного!

Категорія: Десерти | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 381 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar