Головна » Статті » Другі страви |
У запіканні курки немає нічого складного, готувати цю страву - одне задоволення! Адже можна постійно експериментувати з маринадом і способами приготування і завжди отримувати смачну і апетитну страву як для повсякденного столу, так і для святкового. Сьогодні пропоную зробити смачний маринад для курки в духовці з соєвого соусу, меду і гірчиці. Перед тим, як запікати курку, необхідно її повністю розморозити і залишити на деякий час при кімнатній температурі. Дана кількість маринаду розраховано на 1 середню тушку курки вагою 1 - 1,3 кг. Інгредієнти для приготування маринаду для запікання курки:
Рецепт приготування курки запеченої в соєво-медово-гірчичному маринаді:1. Приготувати маринад: змішати в мисці соєвий соус, мед, гірчицю, подрібнений часник, хмелі-сунелі. 2. Курку вимити і добре просушити. Тушку посолити і поперчити, я використовувала свіжий мелений перець. 3. З усіх боків і всередині змастити курку маринадом, накрити і залишити на кілька годин, щоб промаринувалася. Якщо часу мало, залиште курку при кімнатній температурі - вона промаринуєтся швидше. Якщо готуєте з вечора, щоб запекти з ранку - поставте її в холодильник. 4. Курку можна запекти декількома способами. Я люблю запікати багато страв, в тому числі птицю, в скляній формі для запікання - в ній нічого не підгорає, тому що посуд для запікання зі скла розподіляє тепло досить рівномірно. Курка в такій формі запікається у власному соку. Отже, покласти курку в скляну форму для запікання (форму трохи змастити олією). Можна перед приготуванням зв'язати ніжки ниткою - мені здається, так готова курка буде виглядати краще. Накрити якомога герметичніше форму з куркою фольгою. Фольга допоможе зберегти до кінця приготування соковитість курки, а також допоможе запобігти розбризкуванню жиру по всій духовці. Інші способи запікання курки в духовці На листі. Покласти курку на великий залізний лист і покласти навколо птиці нарізані овочі (картопля, морква, кабачки та інші овочі і навіть фрукти) - в цьому випадку відразу ж можна приготувати не тільки гаряче, але і гарнір, що дуже зручно. Не забути овочі посолити. Смачної страви і смачного! | |
Переглядів: 1029 | |
Всього коментарів: 0 | |