Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Другі страви

Пісні вареники з квашеної капусти і гречки

Пісні вареники з квашеної капусти і гречки.

Інгредієнти для тіста:

  • борошно - 500 г
  • вода - приблизно 300 г
  • харчова сода - 1/2 ч. л.
  • лимонний сік - 1 ст. л.
  • дрібка солі

Для начинки:

  • квашена капуста - 2 склянки
  • варена гречка (солена) - 2 склянки
  • ріпчаста цибуля - 250 г
  • соняшникова рафінована олія для смаження
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Пісні вареники з квашеної капусти і гречки. Інгредієнти.

Приготування пісних вареників з квашеної капусти і гречки.

Капуста вариться.

Квашену капусту відварити до м’якості. Варити в невеликій кількості води на малому вогні, накривши кришкою. Я варила 1,5 год.

Борошно з содою.

Поки вариться капуста, готуємо пісне тісто для вареників. У велику посудину просіяти борошно, додати дрібку солі і соду, перемішати.

Додаємо лимонний сік до води.

Воду (150 мл) розвести з лимонним соком...

Вливаємо воду в борошно.

...і вилити до борошна, перемішати.

Пісне тісто на вареники.

Потім поступово додати решту води і замісити нетуге тісто, що трохи липне до рук. Посудину з тістом накрити чистим рушничком і покласти в холодильник на 30-40 хв.

Відварена квашена капуста, подрібнена ножем.

Готуємо начинку. Відварену капусту зцідити на друшляк, руками відтиснути від зайвої рідини і подрібнити ножем.

Порізана дрібними кубиками цибуля.

Цибулю очистити від шкірки і порізати дрібними кубиками.

Цибуля смажиться.

Порізану цибулю обсмажити на олії до золотистого кольору.

Додаємо капусту до цибулі.

Додати капусту, перемішати і на середному вогні потушкувати 5 хв.

Додаємо гречку, солимо, перчимо.

До капусти з цибулею додати гречку, перемішати, поперчити і досолити за смаком та відставити з вогню. Начинка для пісних вареників готова.

Розкачане тісто.

Тісто розділити на дві частини. На присипаній борошном стільниці одну частину тіста розкачати в круг, товщиною приблизно 2 мм. Другу половину тіста (з нього потім теж зліпимо вареники) поки що загорнути в поліетиленовий пакет або прикрити рушничком, щоб воно не присихало. З розкачаного тіста склянкою витиснути кружечки, залишки додати до іншої половини тіста. Я скористалась склянкою діаметром 5,7 см.

Ліпимо вареник.

На кружечок тіста викласти чайну ложку (з гіркою) начинки і зліпити вареник, як на фото.

Варимо вареники.

Вареники викласти в киплячу підсолену воду, акуратно помішати, щоб вони не прилипли до дна і швидко довести до кипіння. Коли вареники спливуть, на невеликому вогні поварити їх ще 3-4 хв. Потім шумівкою вареники викласти у посудину.

Вареники з квашеної капусти та гречки готові.

Приблизно через 1 хв., коли вода з вареників повністю стече, перекласти їх в іншу посудину і полити соняшниковою олією. В період посту подавати такі вареники добре з грибною підливою. Пісні вареники з квашеної капусти і гречки готові.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Категорія: Другі страви | Додав: Administrator (02.03.2017)
Переглядів: 602 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar