Головна » Статті » Другі страви |
Товстолобик запечений в духовці, завжди виходить ніжним і смачним. Ця риба сімейства коропових багата вітамінами, різними амінокислотами, містить також фосфор і кальцій, так необхідні нам, страва легко засвоюється і легко готується. Товстолобика можна запікати різними способами - просто на деку, в фользі або в рукаві. Можна запікати його з овочами, отримуючи таким чином відразу і гарнір, або запікати рибу самостійно. Також можна експериментувати з маринадом. Найчастіше я люблю запікати товстолобика в будь-яких спеціях і сметані (2-3 ст.л. на тушку риби) або в запропонованому в цьому рецепті маринаді. Запропонований рецепт запеченого товстолобика - найшвидший і зручний. Таким способом можете запікати не тільки товстолобика, а й будь-яку іншу рибку, виходить завжди дуже смачно. Інгредієнти для приготування запеченого товстолобика:
Рецепт приготування запеченого товстолоба:1. Обробити товстолоба (риба повинна бути зачищена від нутрощів і зябер) промити, просушити і натерти сіллю і спеціями з усіх боків і всередині. 2. Збризнути рибу соком лимона. Зробити надрізи поперек хребта і вставити в них скибочки лимона. 3. Викласти рибу на фольгу, покладену на деко (або в рукав). Фольгу можна закрити або залишити відкритою, щоб отримати золотистий колір готової страви. Збризнути рослинним маслом і відправити в духовку запікати на 18-25 хвилин при 190-200 ° С. Час запікання залежить від розміру тушки товстолобика. Подавати товстолобика можна як самостійну страву або з овочевим гарніром. | |
Переглядів: 673 | |
Всього коментарів: 0 | |