Головна » Статті » Гарніри |
Знаю багатьох людей, які не додають до свого раціону пшоняну кашу, а даремно. Пшоняна каша дуже сприятливо впливає на організм, за своїми корисними властивостями вона поступається лише гречці. У цьому рецепті я відкрию декілька секретів, які допоможуть вам смачно приготувати пшонку. Інгредієнти для приготування пшоняної каші:
Рецепт приготування пшоняної каші:1. Висипаємо крупу в 3 літрову каструлю. Ретельно промиваємо крупу, не менше 5-6 разів необхідно злити воду. 2. Заливаємо пшоно окропом, вода повинна повністю покрити крупу, накриваємо кришкою і відставляємо на 15-20 хвилин. За цей час пшоно випустить гіркоту і пропариться, що полегшить нам процес його подальшого приготування. 3. По закінченню 20 хвилин, необхідно гарненько перемішати пшоно і акуратно злити воду. Потім наливаємо холодну воду, кількість зазначено в рецепті, і ставимо на вогонь. 4. Коли каша закипить, додаємо сіль і цукор, зменшуємо вогонь до мінімального. Варимо кашу 30 хвилин, не забуваючи періодично її помішувати. Незважаючи на додавання цукру, каша солодкою не буде, вона буде мати пікантний смак.
5. Через 30 хвилин перемішуємо кашу, накриваємо кришкою, вимикаємо вогонь, даємо пшону дійти ще 15 хвилин. Наша корисна «Вкусняшка» готова. Заправляємо вершковим маслом і можна подавати. Смачного! | |
Переглядів: 1012 | |
Всього коментарів: 0 | |