Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Напої

Кава в турці

Кава в турці

Кава - особливий напій, який можна приготувати самими різними способами. Приготування кави - ціле мистецтво. Його смак можна урізноманітнити додаванням прянощів, таких як: кориця, гвоздика, імбир, мускатний горіх і т.д. Додають також молоко або вершки в більших або менших кількостях, цукор, мед.

 

Найбільш популярні сорти кави арабіка і робуста. Кавові ж гурмани частіше воліють елітний сорт кави, який коштує дорожче. Але є певні принципи приготування цього напою в турці, яких дотримуються незалежно від сорту.

Що потрібно знати, перш ніж готувати каву?

Чим більш дрібного помелу кава, тим швидше підніметься пінка і ароматний буде напій.

 

Молоти кавові зерна, якщо можливо, краще перед самим приготуванням.

 

Каву готують в турці, переважніше щоб вона була мідна, але використовують і глиняні.

 

Не можна допускати, щоб кава закипіла, інакше смак і аромат буде не той. Як тільки пінка почне підніматися, турку з кавою необхідно прибрати з вогню. Потім на кілька секунд поставити ще на вогонь і прибрати.

 

Воду для кави краще брати джерельну, але не з-під крана і не кип'ячену, вона не повинна бути гарячою.

 

Каву я беру з розрахунку 1- 1,5 ч.л. на 150-200 мл води. Взагалі, кількість кави краще підібрати для себе індивідуально, можливо, ви віддаєте перевагу більш-менш міцному напою.

Як готувати каву?

1. Турку злегка підігріти на вогні і засипати потрібну кількість меленої кави.

 

2. Знову підігріти на вогні без води. Якщо будете додавати прянощі, то можна їх закладати відразу разом з кавою. Цукор також можна покласти відразу або пізніше вже в чашку, коли напій буде готовий.

 

3. Залити каву (і, якщо поклали - прянощі) холодною водою, розмішати і поставити на середній вогонь.

 

4. Кава нехай нагрівається, а тим часом можна підігріти чашку, в яку потім будете наливати напій. Для цього обполоснути її окропом.

 

5. Кава вже нагрілося, розмішайте її. На поверхні з'явиться пінка. Її потрібно зняти ложечкою і покласти у кавову чашку. Через деякий час знову розмішати, знову зняти пінку і так кілька разів.

 

6. Коли кава починає підніматися, прибрати турку з вогню і розмішати. Після чого знову поставити на кілька секунд на вогонь і відразу прибрати. Не допускайте, щоб кава закипіла!

 

Дайте кави трохи постояти в турці.

 

Якщо ви віддаєте перевагу каві з молоком, то молоко потрібно підігріти і додати вже наприкінці в чашку.

 

Ароматний напій готовий!

Категорія: Напої | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 439 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar