Головна » Статті » Напої |
Трав'яні чаї здатні мають лікувальну дію на нервову систему, насичують організм вітамінами і зміцнюють імунітет, допомагаючи швидше позбутися від простудних та інших захворювань. Крім того, вони неймовірно ароматні і смачні. Крім трав, можна додавати листочки і гілочки малини та вишні, плоди шипшини. Пропоную кілька композицій трав'яних зборів для заварювання ароматного чаю. Перш ніж зробити чай з трав, потрібно врахувати протипоказання для застосування деяких з них. Наприклад, при зниженому тиску категорично не рекомендується чай з меліси і м'яти, глоду, а при підвищеному - з солодки і звіробою. При вагітності не можна пити чаї з материнки і чебрецю, це може спровокувати викидень. Чебрець також з обережністю потрібно пити людям, у яких гастрит або виразкова хвороба. Загалом, щоб не нашкодити організму, обов'язково вивчіть дію нових трав і плодів, з яких ви ще не робили напій, а при можливості проконсультуйтеся з лікарем. Як заварювати трав'яний чай? Найчастіше заварюють трави і плоди в керамічному або скляному чайнику, попередньо обдавши його окропом. Після чого засипають трави і заливають гарячою водою, оптимальна температура якої 95-98 градусів. Настоювати від 5 хвилин і довше, залежно від того, які трави, ягоди і плоди використовуються. Листочки і квітки заварюються швидше, плоди і гілочки трохи довше. Але більш насичені смак і аромат виходять у чаю, завареного в термосі. Для того, щоб заварити трави і плоди таким способом, потрібно взяти бажані компоненти, засипати їх в термос і залити гарячою водою, настоювати кілька годин. Заварюють трави також на водяній бані. Для цього потрібно поставити одну каструлю з водою на вогонь, зверху поставити емальований посуд, засипати в неї трави і залити водою, нагрівати протягом 15 хвилин під кришкою. Потім настоювати 30-40 хвилин. Композиції з трав для приготування чаю Чай із шипшини, м'яти і липи Чай з липи, чебрецю та імбиру Вітамінний чай з шипшини, листя смородини, листя малини і чебрецю Чай з шавлії Існує ще безліч компонентів, з яких можна робити смачні і корисні чаї: пелюстки троянди, листя і ягоди суниці, чорниці, малини. Можна зробити чай ромашковий, який допоможе впоратися з будь-яким запаленням і покращує травлення або чай із звіробою, який називають рослиною від 99 хвороб. Шукайте свої улюблені поєднання і насолоджуйтеся ароматним чаєм з трав! Для більшого лікувального і смачного ефекту пийте чаї з медом або малиновим варенням, додавайте скибочки апельсина або лимона! | |
Переглядів: 547 | |
Всього коментарів: 0 | |