Головна » Статті » Напої |
Кисіль - напій, який готується з фруктів і ягід - свіжих, сушених або заморожених, варення, а також молока. Влітку, в пору фруктів, приготуйте цей корисних охолоджуючий напій зі свіжих ягід! Для приготовлени киселю середньої густоти я беру такі інгредієнти:
Рецепт приготування киселю: 1. Полуницю добре промити, якщо велика - можна нарізати. А також можна протерти попередньо через сито. Я не протираю, а закладаю цілком. 2. У киплячу воду висипати полуницю і варити хвилин 5, як компот. 3. Тим часом розвести крохмаль в холодній воді, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Потрібно знати, що крохмаль швидко осідає, тому перемішати його потрібно буде ще раз перед тим, як вилити в полуницю. 4. Висипати в киплячу полуницю цукор. 5. Тонкою цівкою і постійно помішуючи полуницю, влити розведений крохмаль. 6. Довести кисіль до кипіння, але не кип'ятити, і відразу вимкнути. * Консистенція киселю залежить від кількості крохмалю на 1 л рідини. Для рідкого киселю беруть 1ст.л. крохмалю, для того, щоб отримати кисіль середньої густини - потрібно взяти 2ст.л. крохмалю, для густого киселю - 3 ст. л. крохмалю.
От і все, кисіль готовий! Подавайте холодним! | |
Переглядів: 434 | |
Всього коментарів: 0 | |