Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Напої

Полуничний кисіль з свіжих ягід

Полуничний кисіль з свіжих ягід

Кисіль - напій, який готується з фруктів і ягід - свіжих, сушених або заморожених, варення, а також молока. Влітку, в пору фруктів, приготуйте цей корисних охолоджуючий напій зі свіжих ягід!

Для приготовлени киселю середньої густоти я беру такі інгредієнти:

  1. Полуниця (або будь-які ягоди) 500-700 г
  2. Цукор 150 г
  3. Крохмаль картопляний 6 ст.л.
  4. Вода 3 л

Рецепт приготування киселю:

1. Полуницю добре промити, якщо велика - можна нарізати. А також можна протерти попередньо через сито. Я не протираю, а закладаю цілком.

2. У киплячу воду висипати полуницю і варити хвилин 5, як компот.

3. Тим часом розвести крохмаль в холодній воді, ретельно перемішуючи, щоб не було грудочок. Потрібно знати, що крохмаль швидко осідає, тому перемішати його потрібно буде ще раз перед тим, як вилити в полуницю.

4. Висипати в киплячу полуницю цукор.

5. Тонкою цівкою і постійно помішуючи полуницю, влити розведений крохмаль.

6. Довести кисіль до кипіння, але не кип'ятити, і відразу вимкнути.

* Консистенція киселю залежить від кількості крохмалю на 1 л рідини. Для рідкого киселю беруть 1ст.л. крохмалю, для того, щоб отримати кисіль середньої густини - потрібно взяти 2ст.л. крохмалю, для густого киселю - 3 ст. л. крохмалю.

 

От і все, кисіль готовий! Подавайте холодним!

Категорія: Напої | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 434 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar