Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Перші страви

Грибна підлива (пісна)

Грибна підлива (пісна).

Інгредієнти:

  • білі сушені гриби - 50-60 г (дві жмені)
  • ріпчаста цибуля - 150 г
  • борошно - 1 повна ст. л.
  • соняшникова рафінована олія для смаження
  • сіль, свіжомелений чорний перець

Грибна підлива (пісна). Інгредієнти.

Приготування грибної підливи.

Замочені гриби.

Сушені гриби залити водою і залишити на 3-4 год.

Гриби варяться.

Потім гриби відкинути на друшляк, добре їх промити, залити чистою водою (500-600 мл), довести до кипіння, накрити кришкою і варити на малому вогні 1 год.

Порізана кубиками цибуля.

Цибулю очистити від шкірки і нарізати дрібними кубиками.

Цибуля смажиться.

В каструлі на соняшниковій олії, час від часу помішуючи, підсмажити цибулю до прозорого стану.

Порізані білі гриби.

Зварені гриби відкинути на друшляк, промити і крупно порізати. Грибний бульйон в жодному разі не виливати, на його основі будемо готувати підливу. Бульон слід процідити через дуже дрібне сито або марлю, складену в декілька разів.

Гриби смажаться з цибулею.

Порізані гриби додати до цибулі, посолити і, періодично помішуючи, смажити на невеликому вогні 15 хв.

Борошно на сковорідці.

Тим часом на сухій сковорідці на малому вогні обсмажити борошно до ледь коричневого кольору (як на фото). Борошно весь час помішувати!

Додаємо воду до борошна.

Потім до обсмаженого борошна слід потрохи додавати воду, поки не отримаємо густу однорідну масу (як на фото). При цьому борошно треба знову постійно помішувати-розтирати, щоб не утворилися грудки.

Додаємо борошно до грибів.

Обсмажене борошно додати до грибів і ретельно перемішати.

Додаємо грибний бульйон в каструлю.

Слідом невеликими порціями влити грибний бульйон, щоразу помішуючи вміст каструлі.

Грибна підлива (пісна) готова.

Потім підливу поперчити, при потребі досолити і на малому вогні поварити 10-15 хв. Якщо підлива вийшла надто густа, до неї можна додати трохи кипяченої води. Потім ще раз її переварити і відставити з вогню. Грибна підлива (пісна) готова.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Категорія: Перші страви | Додав: Administrator (02.03.2017)
Переглядів: 1201 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar