Сьогодні приготуємо дуже простий суп з галушками – смачний, доступний, швидкий, ситний. Ми впевнені, що цей суп багатьом знайомий з дитинства.
Інгредієнти:
курячі стегна - 500-600 г;
морква;
курячі яйця - 2 шт.;
борошно - 70-80 г;
сіль, перець, приправи за смаком
Процес приготування курячого супу з галушками.
В першу чергу потрібно зварити курячий або м'ясний бульйон. Бульйон варимо на середньому вогні протягом 1 години. Як тільки бульйон звариться, дістаємо курку, охолоджуємо і розбираємо на волокна (або ріжемо кубиком).
Моркву чистимо і ріжемо невеликим кубиком, додаємо в суп. Моркву за бажанням можна пасерувати з цибулею (але ми цього не робили, так як суп виходить і так досить наваристим). Також за бажанням в цей суп можна додати картоплю.
Повертаємо м'ясо в суп.
Приступаємо до приготування тіста. В окрему миску висипаємо десь трохи більше половини склянки борошна (це приблизно 70-80) г, додаємо дрібку солі і 2 курячих яйця. Замішуємо виделкою в’язке тісто. Робимо галушки і швидко закидаємо їх в киплячий бульйон з м'ясом і морквою. Для цього вам знадобиться столова і чайна ложка. Щоб до чайної ложки не приставало тісто, її потрібно змочувати холодною водою. Галушки варю варимо хвилин 8-10.
Додаємо зелень і вимикаємо газ. Закриваємо каструлю кришкою і даємо супу настоятися приблизно 10 хвилин.
Суп готовий.
Смачного!
|