Головна » Статті » Перші страви |
Це пряний і гострий суп родом з кавказької кухні. Можливо, хтось скаже, що класичний суп харчо потрібно готувати з соусом ткемалі, який робиться з аличі. Але якщо такого соусу не виявилося? У цьому випадку суп харчо можна приготувати і з томатною пастою або соусом сацебелі, з якими він виходить не менш смачним. У багатьох рецептах в суп додають кінзу, але, чесно кажучи, мені її смак не дуже подобається і замість кінзи я зазвичай використовую петрушку. Це справа смаку, додавайте в суп зелень на свій розсуд. Бульйон можна зварити як з м'якоті, так і використовувати м'ясо на кісточці, хороший наваристий бульйон виходить з яловичих реберець з м'ясом. Хоча традиційний суп харчо готується з яловичини, її можна також замінити нежирної свининою. Інгредієнти для приготування супу харчо:
Рецепт приготування супу харчо:1. М'ясо порізати не дуже великими шматочками, залити холодною водою і поставити на вогонь. Коли закипить - зняти піну, зменшити вогонь і варити бульйон протягом 1,5-2 годин. 2. Пару цибулин почистити і нарізати, злегка обсмажити і додати томатну пасту + невелика кількість води, протушкувати 5 хвилин. Замість томатної пасти можна використовувати помідори, але їх слід обдати окропом (щоб легше було зняти шкірку) і почистити, потім дрібно нарізати і додати до цибулі. 3. Горіхи подрібнити у блендері або потовкти в ступі разом з часником і коріандром. 4. Коли бульйон зварився, можна закладати промитий рис і варити 15 хвилин. 5. Коли рис зварився - можна закладати обсмажену з томатом цибулю, хмелі-сунелі, перець червоний і чорний мелений, перець горошком і лавровий лист. Замість червоного меленого перцю (або разом з ним) можна використовувати гострий стручковий перець - кілька шматочків від стручка, головне не покласти його занадто багато, краще потім доперчити, не всі люблять занадто гостре. 6. У самому кінці можна закладати товчені з часником горіхи і зелень. Дати супу закипіти і вимкнути вогонь. Тепер ви знаєте, як смачно приготувати суп харчо! Смачного! | |
Переглядів: 520 | |
Всього коментарів: 0 | |