Головна » Статті » Перші страви |
Що може бути смачніше, ніж ароматний і наваристий суп з домашньою локшиною? З цим першим блюдом не зрівняється жоден суп з уже готовими покупними аналогами домашньої локшини - вермішеллю або макаронами. Справжня домашня локшина робиться тільки з яєць і муки, без додавання води та інших рідин. Суп можна готувати з додаванням картоплі, або тільки з локшиною. Цього разу я приготувала суп з домашньою локшиною і картоплею. Інгредієнти для приготування супу з домашньою локшиною:
Рецепт приготування супу з домашньою локшиною:1. Спочатку варимо бульйон з птиці. Найкраще використовувати домашню курку або індичку. Для цього промите м'ясо заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо і варимо бульйон протягом 45 хвилин - 1,5 години на повільному вогні. У бульйон можна додати цілу цибулину, яку в кінці приготування бульйону видаляємо. 2. Поки вариться бульйон, приготуємо домашню локшину. Для цього яйце збиваємо з дрібкою солі і додаємо 100 г борошна (борошна може знадобитися трохи більше або менше), добре вимісити тісто, яке повинно вийти однорідним і еластичним. Тісто накрити рушником або харчовою плівкою і залишити «відпочити» на 15 хвилин. Після чого тонко розкачати, скласти навпіл або вчетверо і нарізати тонкими смужками, або зробити локшину трохи товщою - це вже справа смаку. До речі, якщо хочете приготувати домашню локшину про запас, просушіть нарізані смужки тіста тонким шаром на сухій і чистій поверхні без протягів і складіть в баночку або пакетик. Наступного разу можна не готувати заново домашню локшину! 3. З готового бульйону дістати м'ясо, остудити і відділити його від кісток, нарізати шматочками. 4. Почистити картоплю, моркву і цибулину. Картоплю нарізати кубиками, моркву натерти на терку, цибулину нарізати дрібно. Цибулю з морквою можна обсмажити кілька хвилин на сковороді з рослинним маслом, або закладати разом з картоплею відразу в бульйон. 5. Закладаємо овочі в киплячий бульйон, варимо 10 хвилин, після чого закладаємо м'ясо і локшину, додаючи перець чорний горошком і лавровий лист, варимо 5 хвилин. Перець чорний мелений і зелень додаємо в кінці. Смачного! | |
Переглядів: 529 | |
Всього коментарів: 0 | |