Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Перші страви

Суп з домашньою локшиною

Суп з домашньою локшиною

Що може бути смачніше, ніж ароматний і наваристий суп з домашньою локшиною? З цим першим блюдом не зрівняється жоден суп з уже готовими покупними аналогами домашньої локшини - вермішеллю або макаронами. Справжня домашня локшина робиться тільки з яєць і муки, без додавання води та інших рідин.

Суп можна готувати з додаванням картоплі, або тільки з локшиною. Цього разу я приготувала суп з домашньою локшиною і картоплею.

Інгредієнти для приготування супу з домашньою локшиною:

  • Курка (м'ясо на кістці) 400 г
  • Вода 3 л
  • Картопля 2 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста 1 шт. (+1 шт. для приготування бульйону)
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль - за смаком
  • Лавровий лист 1-2 шт.
  • Перець чорний горошком 7 шт.

Рецепт приготування супу з домашньою локшиною:

1. Спочатку варимо бульйон з птиці. Найкраще використовувати домашню курку або індичку. Для цього промите м'ясо заливаємо холодною водою і доводимо до кипіння, знімаємо піну, солимо і варимо бульйон протягом 45 хвилин - 1,5 години на повільному вогні. У бульйон можна додати цілу цибулину, яку в кінці приготування бульйону видаляємо.

2. Поки вариться бульйон, приготуємо домашню локшину. Для цього яйце збиваємо з дрібкою солі і додаємо 100 г борошна (борошна може знадобитися трохи більше або менше), добре вимісити тісто, яке повинно вийти однорідним і еластичним. Тісто накрити рушником або харчовою плівкою і залишити «відпочити» на 15 хвилин. Після чого тонко розкачати, скласти навпіл або вчетверо і нарізати тонкими смужками, або зробити локшину трохи товщою - це вже справа смаку.
На 2,5- 3 л бульйону приготованого кількості локшини буде якраз достатньо.

До речі, якщо хочете приготувати домашню локшину про запас, просушіть нарізані смужки тіста тонким шаром на сухій і чистій поверхні без протягів і складіть в баночку або пакетик. Наступного разу можна не готувати заново домашню локшину!

3. З готового бульйону дістати м'ясо, остудити і відділити його від кісток, нарізати шматочками.

4. Почистити картоплю, моркву і цибулину. Картоплю нарізати кубиками, моркву натерти на терку, цибулину нарізати дрібно. Цибулю з морквою можна обсмажити кілька хвилин на сковороді з рослинним маслом, або закладати разом з картоплею відразу в бульйон.

5. Закладаємо овочі в киплячий бульйон, варимо 10 хвилин, після чого закладаємо м'ясо і локшину, додаючи перець чорний горошком і лавровий лист, варимо 5 хвилин. Перець чорний мелений і зелень додаємо в кінці.

Смачного!

Категорія: Перші страви | Додав: Administrator (22.02.2017)
Переглядів: 529 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar