Головна » Статті » Перші страви |
Суп з квасолею - одна з найсмачніших і улюблених багатьма перших страв! Його можна готувати на будь-якому м'ясному бульйоні, або зробити його дієтичним (пісним), приготувавши його на воді замість бульйону - страва все одно вийде ситною. Інгредієнти для приготування квасоляного супу:
Рецепт приготування супу з квасолею:1. Квасолю попередньо замочити на кілька годин або замочити на ніч, після чого варити її 1-1,5 години до готовності, залежить від сорту. У мене біла квасоля. Якщо википає вода, можна потроху підливати холодної в процесі варіння. До речі, якщо підливати холодну воду в процесі варіння гороху і квасолі, прискорюється процес їх варіння. 2. Зварити бульйон з курки протягом 1-1,5 ч. З готового бульйону дістати курячі спинки, остудити, після чого відокремити м'ясо від кісток, нарізати. Для приготування бульйону я використовувала спинки домашньої курки. Для бульйону можна також використовувати будь-які інші частини (найдешевше супові набори) курки або індички. Якщо використовувати яловичину, то найбільш наваристий бульйон виходить з реберної частини. 3. Приготувати заправку для супу з овочів. Для цього на крупну терку натерти моркву і корінь петрушки, цибулю нарізати дрібно. Обсмажити цибулю на рослинній олії на середньому вогні 5-7 хвилин, не забуваючи помішувати і додати 1-2 ложки томатної пасти, через пару хвилин вимкнути. А моркву і корінь петрушки я окремо смажила на сухій сковороді. Можна також всі овочі разом обсмажити на рослинному маслі і додати томат-пасту. 4. Почистити і нарізати картоплю, покласти в киплячий бульйон і варити 10-15 хвилин майже до готовності. 5. Коли картопля майже зварилася, покласти в бульйон підготовлене нарізане м'ясо і зварену квасолю (разом з рідиною, в якій вона варилася). 6. Висипати всі овочі в бульйон. Покласти 1-2 шт. лаврового листа, кілька горошин чорного перцю, посолити за смаком і варити ще 2-3 хвилини. В самому кінці додати чорний мелений перець, зелень і вимкнути. Зелень також можна додавати при подачі страви. Суп можна подавати з зеленню і сметаною! Смачного! | |
Переглядів: 945 | |
Всього коментарів: 0 | |