Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Салати

Французький картопляний салат

Французький картопляний салат.

Інгредієнти:

  • картопля - 800 г
  • фіолетова цибуля - 100 г
  • зелень петрушки - півпучка
  • біле сухе вино - 50 мл

Для заправки:

  • оливкова олія - 80 мл
  • винний оцет (бажано білий) - 2 ст. л.
  • зерниста гірчиця - 1 ч. л.
  • сіль - 1 / 3 ч. л. або за смаком
  • чорний мелений перець

Французький картопляний салат. Інгредієнти.Приготування французького картопляного салату.

Ось і ще одна пісна, але смачна страва на щодень – французький картопляний салат. Для цієї страви важливо вибрати «правильну» картоплю, яка б не розварювалась і під час нарізки зберігала форму. Подавати такий салат можна як окрему страву або як гарнір до м’яса чи птиці. З даної кількості інгредієнтів отримаємо 4 порції салату.

Картопля вариться.

Картоплю добре помити і відварити в мундирі до готовності у підсоленій воді.

Порізана дрібними кубиками цибуля.

Цибулю порізати маленькими кубиками.

Дрібно порізана петрушка.

Зелень петрушки подрібнити ножем.

Гірчиця з білим винним оцтом.

Готуємо заправку. В миску викласти гірчицю і влити оцет.

Додаємо оливкову олію і збиваємо вінчиком.

Додати сіль, перець і тоненькою цівкою вливати оливкову олію, інтенсивно збиваючи вінчиком.

Заправка готова.

Збивати до тих пір, поки заправка не посвітлішає і трошки не загусне.

Додаємо вино до картоплі.

Картоплю трошки вистудити, очистити від шкірки і порізати плястерками товщиною 5-6 мм. Додати вино, злегка перемішати і залишити на 10 хв.

Викладаємо всі інгредієнти в миску.

Потім до картоплі додати порізану цибулю, зелень і заправку.

Французький салат з картоплі готовий.

Акуратно перемішати, при потребі досолити і подавати до столу. Французький картопляний салат готовий.

Сподіваюсь, Вам сподобається. Смачного!

Категорія: Салати | Додав: Administrator (02.03.2017)
Переглядів: 603 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar