Головна » Статті » Випічка |
Це дріжджове тісто на сироватці прекрасно підійде як для пирогів і булочок, так і для пиріжків з різними начинками: м'ясними, грибними, овочевими, фруктовими та іншими. Якщо начинка несолодка, цукру закладайте в тісто в два рази менше. Інгредієнти для дріжджового тіста:
Рецепт дріжджового тіста на сироватці для пиріжків:1. Зробити опару. Для цього в невелику кількість теплої сироватки (приблизно 150 мл) висипати дріжджі, додати трохи цукру і розмішати. Потім додати невелику кількість борошна - стільки, щоб опара вийшла рідка. Накрити і поставити в тепло на 15-20 хвилин. 2. Після того, як опара трохи піднялася, можна додавати інші інгредієнти: теплу (але не гарячу) сироватку, рослинне масло, яйця, сіль і борошно, яке необхідно попередньо просіяти. 3. Після того, як замісили тісто, його потрібно накрити рушником і залишити для підходу на 1,5-2 години в теплому місці. 4. Коли тісто підійшло - можна приступати до приготування пирогів або пиріжків - духових або смажених. Пиріжки ліпити, трохи змащуючи руки рослинною олією, щоб тісто не приставало. Тепер Ви знаєте, як приготувати дріжджове тісто для випічки в домашніх умовах! Вдалої випічки! | |
Переглядів: 2251 | |
Всього коментарів: 0 | |