Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Дріжджове тісто на сироватці для пиріжків

Дріжджове тісто на сироватці для пиріжків

Це дріжджове тісто на сироватці прекрасно підійде як для пирогів і булочок, так і для пиріжків з різними начинками: м'ясними, грибними, овочевими, фруктовими та іншими. Якщо начинка несолодка, цукру закладайте в тісто в два рази менше.

Інгредієнти для дріжджового тіста:

  • Сироватка 0,5 л
  • Дріжджі швидкодіючі 1 ст.л.
  • Борошно пшеничне ~6 склянок
  • Рослинна олія 2 ст.л.
  • Яйце 1 шт.
  • Цукор 2 ст.л.
  • Сіль 1 ч.л.

Рецепт дріжджового тіста на сироватці для пиріжків:

1. Зробити опару. Для цього в невелику кількість теплої сироватки (приблизно 150 мл) висипати дріжджі, додати трохи цукру і розмішати. Потім додати невелику кількість борошна - стільки, щоб опара вийшла рідка. Накрити і поставити в тепло на 15-20 хвилин.

2. Після того, як опара трохи піднялася, можна додавати інші інгредієнти: теплу (але не гарячу) сироватку, рослинне масло, яйця, сіль і борошно, яке необхідно попередньо просіяти.
Борошно потрібно додавати поступово, ретельно вимішуючи. Його кількість вказано приблизно. Борошна необхідно стільки, щоб тісто не приставало до рук. Спочатку вимішувати ложкою, потім руками. Має вийти еластичне і м'яке тісто.

3. Після того, як замісили тісто, його потрібно накрити рушником і залишити для підходу на 1,5-2 години в теплому місці.

4. Коли тісто підійшло - можна приступати до приготування пирогів або пиріжків - духових або смажених. Пиріжки ліпити, трохи змащуючи руки рослинною олією, щоб тісто не приставало.
Роблячи пиріжки, перед тим, як поставити їх у духовку, залишаю їх постояти на противні хвилин на 10, щоб вони ще трохи підійшли.

можна приступат до приготування пиріжків

Тепер Ви знаєте, як приготувати дріжджове тісто для випічки в домашніх умовах! Вдалої випічки!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 2251 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar