Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Яблочный штрудель

Яблочный штрудель

Спробуйте приготувати одну з найсмачніших випічок - домашній штрудель з яблуками і ви переконаєтеся, що зробити це зовсім не складно! Яблучний штрудель виходить соковитим всередині і, в той же час, з апетитною хрусткою скоринкою. А приготувати випічку допоможе покроковий фото-рецепт штруделя з яблуками.

Успіх приготування штруделя залежить, в першу чергу, від правильно приготованого тіста. Борошно необхідно просіяти перед приготуванням. Тісто потрібно ретельно вимісити, після чого залишити для вистоювання на 30 хвилин - 1 годину, щоб розійшлася клейковина - тоді можна буде без проблем розкачати тісто якомога тонше.

Із вказаної кількості інгредієнтів виходить 2 штруделя, тому що приготоване тісто для зручності я розділила на 2 частини.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно 300 г
  • Вода тепла 150 мл
  • Яйце 1 шт.
  • Сіль - щіпка
  • Рослинна олія 3 ст.л.

Інгредієнти для начинки яблучного штруделя:

  • Яблука (великого розміру, краще кисло-солодкі зелених сортів) 4 шт.
  • Родзинки 100 г
  • Панірувальні сухарі 3 ст.л.
  • Ванільний цукор 10 г
  • Лимон 1/2 шт.
  • Горіхи 100 г
  • Цукор 250 г
  • Масло вершкове 6 ст.л.
  • Кориця 1 ч.л.
  • Цукрова пудра - для посипання

Рецепт приготування штруделя яблучного:

1. У глибоку миску насипати просіяне борошно, додати сіль на кінчику чайної ложки. Зробити в центрі поглиблення, в яке влити теплу воду, рослинне масло і додати яйце. Замісити м'яке і еластичне тісто, яке не повинно липнути до рук. Місити тісто потрібно ретельно й інтенсивно, хвилин 10.

Зробити в центрі поглиблення, в яке влити теплу воду

Місити тісто потрібно ретельно й інтенсивно

2. Зкатати в шар і залишити приготоване тісто «відпочити», змастивши його поверхню маслом і накривши його харчовою плівкою - не менш, ніж на півгодини. Це необхідно для того, щоб тісто потім легше піддавалося розтягуванню і не прорвалося, тому що під час «відпочинку» тіста борошно набухає і всі інгредієнти добре поєднуються.

Зкатати в шар і залишити приготоване тісто «відпочити»

3. У цей час можна зайнятися приготуванням начинки. Яблука помити, просушити і нарізати не дуже крупно, скропити лимонним соком. Їх можна як почистити, так і нарізати разом зі шкіркою.

Яблука помити, просушити і нарізати не дуже крупно

4. Підготувати горіхи, панірувальні сухарі і родзинки. Горіхи подрібнити, родзинки промити і висушити. Сухарі панірувальні можна купити готові або зробити з солодких цілих сухарів або підсушеного білого хліба, перекрутивши їх на м'ясорубку або подрібнити в блендері.

Підготувати горіхи, панірувальні сухарі і родзинки

5. Цукор змішати з корицею і висипати ванільний цукор.

Цукор змішати з корицею

6. Стіл злегка присипати борошном і почати розкочування тіста. Спочатку розкачайте його на столі качалкою, потім можна перекласти його на рушник і приступати до витягування тіста для штруделя руками. Для цього потрібно просунути руки долонями вниз під тісто, в результаті тісто буде лежати на кісточках пальців. І акуратно розсовувати тісто від центру до країв по периметру. Робіть все не поспішаючи, щоб не порвати тісто. Якщо раптом воно порвалося, зробіть латочку з тіста.

почати розкочування тіста

Спочатку розкачайте його на столі качалкою

просунути руки долонями вниз під тісто, в результаті тісто буде лежати на кісточках пальців

7. Ідеально, якщо через отриманий тонкий шар тіста проглядається малюнок рушника.

через отриманий тонкий шар тіста проглядається малюнок рушника

8. Розтопити вершкове масло і змастити ним поверхню тіста. Приступаємо до начинки. Викласти на одну сторону тіста начинку доріжкою шириною приблизно 12-15 см, не забувши відступити від краю тіста 8-10 см: спочатку панірувальні сухарі, на них яблука, зверху присипати цукром змішаним з корицею, потім горіхи і зверху родзинки. За бажанням додаємо натерту лимонну цедру.

викласти панірувальні сухарі

викладаємо яблука

посипаємо горіхами

викладаємо родзинки

9. Найближчий до начинки край тіста підняти і накрити їм начинку, змастити його вершковим маслом. Продовжити формувати за допомогою рушника рулет, підгинаючи також бокові краї всередину, промащуючи кожен раз тісто над начинкою вершковим маслом. Шов у готового рулету повинен опинитися внизу.

Найближчий до начинки край тіста підняти і накрити їм начинку

зформувати рулет

змастити маслом

формуємо за допомогою рушника рулет

10. Готовий сформований рулет перекласти на деко, змащене рослинним або розтопленим вершковим маслом. Зверху змастити штрудель розтопленим вершковим маслом і поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин, випікати до золотистого кольору

рулет перекласти на деко

поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин, випікати до золотистого кольору

11. Готовий штрудель можна подавати як теплим, так і холодним, присипавши зверху цукровою пудрою. Можна подавати його з будь-яким солодким соусом, варенням або доповнити кулькою морозива.

Смачного!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 375 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar