Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Яблучна Шарлотка за бабусиним рецептом

Яблучна Шарлотка за бабусиним рецептом

Цей рецепт з мого дитинства. У той час не було книг з кулінарного мистецтва. Рецепти передавалися від однієї господині до іншої, переписувалися на листочках паперу і передавалися з рук в руки. Я з батьками жила в місті, а бабуся в селі. В гості до бабусі їздили на вихідні дні. Бабуся дуже чекала нас і готувалася до нашого приїзду. Мене завжди чекала нова разукрашка з олівцями, запечений в сільській печі гарбуз і шарлотка з яблук. Це незабутній смак з дитинства. Коли я підросла і пішла в школу, до бабусі стала їздити на канікули. Часу було багато, вистачало і погуляти з друзями та допомогти бабусі на кухні.

 

Запам'ятався мій перший пиріг. Урожай на яблука був хороший. З яблук робився сік, варення, сушка. Але з великим задоволенням я збирала яблука, коли ми пекли пиріг. Яблука відбиралися кращі. Запам'ятався рецепт. Треба взяти 1 кг. яблук з кисло-солодким смаком. Помити, вирізати плодоніжки, нарізати дрібними шматочками. Форму для пирога змастити олією і посипати сухарями або манною крупою. На дно форми покласти перший шар яблук. Зверху покласти невеликі шматочки вершкового масла. Далі - другий шар яблук. Запам'яталося приготування простого тіста. Потрібно взяти 3 яйця, 1 склянку цукру і 1 склянку борошна. Додати ванільний цукор. Швидко приготувати тісто. Воно виходить напіврідким, як сметана. Тісто рівномірно вилити на яблука і поставити в духовку.

 

Часу на приготування шарлотки в духовці йшло приблизно годину. Коли на пирозі з'являлася рум'яна кірочка, бабуся брала сірник і протикала пиріг. Якщо сірник був сухим, то пиріг виймався з печі. Потім пиріг має охолонути. Дуже добре він «йшов» під склянку домашнього молока.

 

Повертаючись з канікул додому, часто я пекла цей пиріг зі шкільної подружкою. Минув час. Закінчилося дитинство, прийшло доросле життя. З'явилася сім'я, діти. На кухні з'явилася нова сучасна кухонна плита з датчиком температури і таймером. Готувати стало легше. А улюблений рецепт Шарлотки згадую дуже часто. Завжди виручає. Тепер готувати мені допомагають мої діти. Шкода, що в супермаркеті не купиш парного молока. Але смак пирога залишився тим же. Зараз я яблука пересипаю корицею. Смак виходить неповторний. Спробуйте. Смачного!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 390 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar