Головна » Статті » Випічка |
''Наполеон'' - один з моїх улюблених тортів, але мене завжди відлякував складний процес його приготування. А тут, гортаючи бабусин записник з рецептами, побачила рецепт ''Легкий ''Наполеон'' від Люди''. Поняття не маю, хто така Люда (бабуся теж не пам'ятає :-)), але за рецепт їй дуже вдячна, бо торт вийшов направду смачний, а готувати його було несподівано легко і швидко :-)
Для ''Наполеона'' від Люди потрібно:
(Крем):
Потім по черзі розкачайте тоненько (3-4 мм) кожну кульку і повирізайте круги (я відміряла кришкою від каструлі). Обрізки тіста, що залишились після вирізання скатайте в кульки, розкачайте і знову повирізайте круги
Останню кульку розкачайте тоненько (не потрібно вирізати круг), наколіть виделкою і спечіть
А потім поламайте її на маленькі шматочки (вони підуть на прикрашання готового торта)
Приготуйте крем: перемішайте крохмаль з яйцями, сюди ж долийте холодне молоко
Варіть на середньому вогні до загустіння (постійно помішуючи) - вийде густий заварний крем. Залиште його до повного вистигання
Додайте до масла холодний заварний крем, перемішайте або збийте міксером і, якщо крем недостатньо солодкий, додайте ще 0,5 склянки цукру
Готовий Наполеон поставте в холодильник на ніч (в мене взагалі простояв 24 години), за цей час коржі добре пропитаються і стануть середньо - м'якими. Смакота готова! Дякую, що завітали :-)
| |
Переглядів: 426 | |
Всього коментарів: 0 | |