Продукти:
- Борошно – 150 г
- Масло рослинне без запаху – 8 ст. л.
- Цукровий пісок – 1 склянка
- Сік фруктовий (у мене персиковий) – 1 стакан
- Волоські горіхи – 150 г
- Морква – 150 г (очищена)
- Розпушувач – 1 ч. Ложка
- (Можна замінити 1/2 ч. Ложки соди, гашеного лимонним соком або яблучним оцтом)
- Ваніль – 1 пакетик
- Сіль – 1 маленька щіпка
Як приготувати морквяний торт:
Горіхи обсмажити в духовці.
Цукор змішати з маслом.
Залити суміш соком.
Моркву натерти на дрібній тертці. Я використовую терку для корейської моркви.
Горіхи змолоти в блендері не дуже дрібно, щоб шматочки великі в випічці траплялися. Не забудьте відкласти кілька горіхів для прикраси))
Мелені горіхи додати до суміші, перемішати.
Борошно змішати з розпушувачем і ваніллю. Додати до суміші і добре перемішати.
Вилити тісто у форму і випікати морквяний торт в заздалегідь розігрітій духовці. Я випікала при 200 градусах 40 хвилин, але у всіх духовки різні.
Готовий морквяний торт остудити – спочатку в формі.
А потім на решітці.
Готовий морквяний торт прикрасити по своєму бажанню і смаку.
Можна корж розрізати навпіл. Той, хто не постить, може промазати коржі вершковим сиром, збитим з цукровою пудрою.
Можна просто посипати торт цукровою пудрою і не морочитися
Я зробила яблучне пюре з невеликим додаванням пектину.
Морквяний торт готовий. Приємного чаювання!
|