Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Паска для лінивих

Паска для лінивих

Опара
175 г пшеничного борошна
175 г молока
20 г пресованих дріжджів

Перше тісто
уся опара
5 жовтків 
175 г цукру
150 г масла (маргарину) 

Друге тісто

все перше тісто 
325 г пшеничного борошна
75 г молока
1 ч.л. солі
ваніль (за смаком)

Додатково
250 г родзинок (чи будь-які інші сухофрукти, цукати) 
25 г пшеничного борошна




Тісто для цієї паски готується за допомогою ложки. Руками дотіста неторкаємося 

Опара
Дріжджі розпустити у ледве теплому молоці.
Усе змішати ложкою до однорідності. Залишити на 40 хвилин.

Перше тісто.
Масло збити міксером з цукром і поступово додати жовтки. Олія і яйця мають бути кімнатної температури.
Змішати опару і масляно-яйцеву суміш ложкою до однорідності.
Накрити і залишити при температурі від 25 до 30 градусів на 60-90 хвилин.

Друге тісто (тісто два)
У перше тісто додати усі інгредієнти для другого тіста і перемішати ложкою. Тісто досить рідке.
Залишаємо в теплому місці на 60 хвилин. Тісто підтягнулося і розгладилося.
Родзинки промити, добре висушити, змішати з борошном та змішати ложкою з тістом два. Накриваємо і ставимо в тепле місце до збільшення удвічі. Приблизно 70-90 хвилин. Тісто буде ще рідке, але від стінок добре відстає. Розвинулася клейковина.
Розмішуємо і викладаємо у форми ложкою трохи менше, ніж на половину форми. 
Верх вирівнюємо ложкою, змащеною рослинною олією.
Даємо піднятися майже до країв.
Випікаємо у розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин.
Якщо треба, те верх прикриваємо фольгою або мокрим папером для випічки.
Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою. 
 

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (08.03.2017)
Переглядів: 533 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar