Головна » Статті » Випічка |
Щороку на Великдень є традиція - майже в кожній родині готують різні великодні частування: фарбують яйця, роблять сирну паску і печуть паски. Сьогодні хочу запропонувати перевірений рецепт смачного паски, за яким я печу паски ось уже кілька років поспіль. Паски виходять пишними, ароматними і залишаються свіжими довгий час. Паска, приготована власноруч в домашніх умовах, завжди буде набагато смачніше покупної! Із вказаної кількості інгредієнтів виходить приблизно 6-8 пасок середнього розміру. Щоб їх вийшло більше, наприклад, в два рази, просто в 2 рази збільшуйте кількість всіх інгредієнтів. Інгредієнти для опари:
Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для глазурі:
Рецепт приготування паски:1. У тепле, але не гаряче молоко висипати дріжджі, додати трохи цукру і розмішати. Поступово додати кілька ложок просіяного борошна, ретельно розмішати. Приготовану опару накрити і залишити в теплому місці на 15-20 хвилин. 2. Родзинки залити на 10 хвилин гарячою водою, після чого воду злити і викласти родзинки на рушник, добре просушити. 3. Після того, як опара трохи постояла (можна її перелити у більший посуд), додаємо в неї інші інгредієнти, замішуючи тісто для майбутніх пасок: яйця, цукор - їх можна додати як окремо, так і попередньо збити; потім сіль, цедру лимона (за бажанням); розтопити і остудити маргарин - влити його в останню чергу; додати також пару пакетиків ваніліну і не забути додати розпушувач. 4. Спочатку я замішувала тісто ложкою, потім руками. На цьому етапі можна додати в тісто підготовлені раніше родзинки. Вимішувати, потроху додаючи борошно, до тих пір поки тісто не перестане липнути до рук, але при цьому не занадто круто. 5. Залишити готове тісто для підходу на 1,5 -2 години, поки воно не підійде, обов'язково накривши рушником, щоб не завітрилося. Посуд має бути глибоким, щоб тісту було куди «підходити» і щоб воно не втекло за межі посуду. 6. В той час, коли підходить тісто, підготуйте форми, в яких будете випікати паски. Можна для цього використовувати одноразові паперові формочки, які можна знайти в будь-якому супермаркеті. Також зараз у продажу можна знайти всілякі силіконові або сталеві роз'ємні форми для випічки пасок. 7. Коли тісто підійшло - перекласти його з посуду, в якому воно підходило, на стіл, попередньо змащений олією. Руки також змастити трохи олією і, відриваючи від тіста шматочки, розкласти його по формам (тіста викладати приблизно на 1/3 або 1/2 об'єму форми), накрити рушником і залишити на 10-15 хвилин для підходу в теплому місці, після чого можна ставити в розігріту до 170-180 градусів духовку і випікати. Час залежить від вашої духовки і розміру майбутньої паски. Маленькі паски випікають 10-15 хвилин, побільше - хвилин 20-30, найбільші - від 50 хвилин і довше. Готовність можна перевіряти дерев'яною паличкою. Якщо, після того, як її увіткнути в випічку, вона залишається суха і тісто до неї не липне - значить, випічка готова! 8. Поки паски випікаються, можна приготувати глазур для змазування. Для цього збити в піну яєчні білки і цукор, можна додати в глазур трохи лимонного соку. Лимонний сік додавати не обов'язково, але збита маса вийде більш пружна і густа, з нею буде зручніше працювати. 9. Ще гарячі або трохи охолонувші паски вийняти з форм і відразу ж змастити білково-цукровою глазур'ю, можна прикрасити кольоровою присипкою або різнобарвною кокосовою стружкою. Думаю, цей простий рецепт паски великодньої вам обов'язково сподобається. Якщо будуть питання і побажання, залишайте їх у коментарях, із задоволенням відповім! | |
Переглядів: 385 | |
Всього коментарів: 0 | |