Головна » Статті » Випічка |
Вітаю всіх з наступаючим святом Великодня! Паска - головна страва великоднього столу! Після декількох випробуваних рецептів я вибрала саме цей, так як паска виходить пишною і ароматною, а тісто дуже ніжне :) Для приготування паски потрібні такі інгредієнти:
Для глазурі:
Рецепт приготування паски великодньої:
1. Готуємо опару: дріжджі добре розчинити у склянці теплого молока. Додати 1 склянку борошна, трохи цукру, перемішати до однорідної маси, влити решту молока (щоб було тепле), додати ще борошна, щоб консистенція вийшла як на млинці, потім накрити рушником і поставити в тепле місце на 1,5 години. Посуд для опари краще брати побільше, тому що вона значно збільшується в об'ємі. 2. Жовтки відокремити від білків, з'єднати їх з 1,5 склянкою цукру, посолити і розтерти добіла. 3. З'єднати жовткову суміш з опарою що підійшла, перемішати, додати 1 склянку просіяного борошна, вимісити і поставити в тепле місце, щоб ще раз підійшло. Борошно потрібно додавати обов'язково просіяне, паска завдяки цьому вийде пишна. 4. Родзинки промити і залити гарячою водою на 10 хвилин, обсушити. Вже сухі родзинки перед додаванням в тісто трохи перемішати з борошном (щоб вони не пішли на дно). 5. Тісто підійшло - додати розтоплений маргарин, ванільний цукор, підготовлені родзинки, натерту цедру лимона і перемішати. 6. Поступово додаючи борошно, що залишилося, вимісити тісто. Місити до тих пір, поки тісто перестане прилипати до рук. Потім дати ще раз підійти. 7. У формочки для випікання розкласти промаслений папір, викласти тісто на 1/3, дати трохи підійти. 8. Потім відправити в духовку, виставивши температуру 180-190 градусів. Чим більше маса паски - тим довший час випікання. Маленькі паски (до 500 г) випікати 25-30 хвилин, паску масою 1 кг - 45 хвилин, масою 1,5 кг - 1 годину. Готовність я перевіряю дерев'яною паличкою. Якщо паличка не пристає до тіста - значить паска готова.
9. Приготувати глазур для змащення: білок збити в піну з 0,5 склянки цукру.
10. Готовим паскам дати трохи охолонути, вийняти їх з форми, змастити верх глазур'ю і прикрасити кольоровою посипкою. Світлого свята Великодня! | |
Переглядів: 422 | |
Всього коментарів: 0 | |