Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Печиво через м'ясорубку

печиво кукурузка

 

Чомусь вчора згадалось дитинство і ... печиво ''Кукурузка'', яке робилось через  м'ясорубку. Готове печиво бабуся склеювала між собою домашнім варенням, але я, вперто, завжди кукурузки розклеювала і, спочатку, злизувала варення а потім на останок смакувала печеньком :-) Вчора моя дитина захотіла разом зі мною пекти сухарики, я знайшла в своїх записах бабусин рецепт кукурузок. На ранок печива навіть не залишилось! Навіть не знаю, хто з'їв більше: чоловік Роберто (який вперше відкрив для себе печиво мого дитинства і бурмотів, чому я раніше такої смакоти не пекла), синочок Алессіо (який наминав власноруч приготоване печиво), чи я, що ніби повернулась років 25 назад... 


Для печива через  м'ясорубку потрібно:

  • 500г борошна
  • 250г м'якого масла
  • 150г цукру
  • 2 яйця
  • ванілін
  • цедра 1 лимона або апельсина
  • 1 ч. л. соди (погашеної оцтом)

 


Просто змішайте всі інгредієнти 
 


І замісіть еластичне м'яке тісто і поставте його на 30 хвилин в холодильник
 


Використовуючи насадку для печива накрутіть через м'ясорубку ''кукурузки''
 


Викладіть їх на бляшку, застелену пекарським папером
 


Нагрійте духовку до 180С і випікайте печиво 20 хвилин
 


Смачного!
 

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (27.02.2017)
Переглядів: 2071 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar