Головна » Статті » Випічка |
Цей рецепт узятий зі скарбнички «фірмових» рецептів моєї бабусі. Пиріжки за цим рецептом я роблю як можна тонше, а начинки намагаюся класти якомога більше, тоді вони виходять дуже смачні! До речі, начинка для пиріжків може бути будь-якою, але за цим рецептом я готую їх в основному з картоплею. Іноді додаю ще варене рубане яйце. Можна додати і гриби, не пробувала, але, думаю, це теж буде смачно. Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для начинки:
Крім того, знадобиться рослинна олія для смаження пиріжків. Рецепт для приготування пиріжків на кефірі з картоплею:1. У кефір додати яйце і сіль, перемішати. 2. Просіяне борошно разом з содою поступово вмішувати в суміш і замісити тісто для пиріжків. Борошна потрібно взяти стільки, щоб у підсумку вийшло м'яке, еластичне і не дуже круте тісто. 3. Зробити начинку. Цибулину обсмажити на вершковому або рослинному маслі. Картоплю зварити в підсоленій воді і ще гарячою потовкти у пюре. Додати обсмажену цибулю в картоплю і перемішати, якщо потрібно - ще посолити за смаком. 4. Тісто розділити на 2 або 3 частини. Кожну частину розкачати в джгут і розділити його ножем на рівні шматочки. 5. З кожного шматочка зробити лепішку і покласти на неї картопляну начинку. Начинку викладаю, трохи подовжуючи її, щоб вона розподілилася рівномірно по всій довжині пиріжка. 6. Защипнути протилежні краї лепішки, так само, як робимо вареники, і приплюснути злегка долонею, а потім розкачати тонко за допомогою качалки. 7. Сковороду з рослинним маслом потрібно добре розігріти і можна викладати на неї пиріжки. Смажити на середньому вогні з кожного боку по 2-3 хвилини. Подавайте пиріжки з молоком або сметаною! Смачного! | |
Переглядів: 364 | |
Всього коментарів: 0 | |