Головна » Статті » Випічка |
Колись, перебираючи рецепти тіста для пиріжків, обрала саме цей. Його плюс - тісто готується швидко, воно не вимагає додаткового часу для підходу. При цьому пиріжки виходять відмінні, м'які - не тільки в перший день, але і на наступний. Начинку для пиріжків можна зробити будь-яку. На цей раз пропоную приготувати дуже смачні пиріжки з картоплею і печінкою. Спочатку потрібно приготувати безопарне дріжджове тісто. А після цього зробимо начинку.
Інгредієнти для приготування безопарного дріжджового тіста:
Начинка для пиріжків:
Рецепт приготування тіста дріжджового швидкого приготування (безопарного):
1. Дріжджі розім'яти в теплому молоці виделкою, додати цукор. 2. Борошно просіяти і висипати в глибоку миску. 3. Зробити в центрі просіяного борошна ямку і вилити в неї розпущені дріжджі, вмішати трохи борошна. Залишити на 5 хвилин для бродіння, щоб дріжджі трохи піднялися. 4. Збити яйце і додати в тісто. 5. Потім влити в тісто рослинне масло. 6. Поступово ложкою почати вмішувати борошно у напрямку від центру, потроху захоплюючи борошно з країв. Таким чином замісити м'яке тісто - так, щоб воно не прилипало до рук. Просіяне борошно краще всипати спочатку в миску не всю, щоб її не виявилося занадто багато. Частину залишити на окремій тарілці. При замісі, якщо борошна виявиться мало - можна буде додати ще. Із приготованого тіста можна відразу ж випікати пиріжки Тісто можна використовувати не тільки для приготування пиріжків з картоплею і печінкою, а й для біляшів, а також випічки в духовці: пиріжків духових, пирогів, піци і т.д.
Невикористане тісто можна просто заморозити і наступного разу використовувати точно також, не роблячи нове.
Тепер власне рецепт приготування пиріжків з картоплею і печінкою:
1. Картоплю очистити і відварити. 2. Печінку нарізати невеликими шматочками і також відварити протягом 10 хвилин 3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору. 4. Відварену картоплю потовкти у пюре, додавши невелику кількість гарячого молока. 5. Зварену печінку подрібнити у блендері або на м'ясорубку. 6. Додати в картоплю подрібнену печінку і обсмажену цибулю, посолити за смаком.
7. Змастити стіл рослинним маслом і викласти на нього тісто. 8. Відокремити від тіста приблизно третю частину і розкачати його в джгут 3-3,5 см. 9. Нарізати на шматочки і додати їм округлу форму. 10. Зробити з шматочків лепішки, розплющивши їх пальцями. 11. Укласти на коржі начинку. 12. Защипнути краї і перевернути швом вниз 13. Розплющити долонею пиріжок до бажаної товщини. 14. Обсмажити в добре розігрітій олії до золотистого кольору. До речі, масла краще налити побільше, щоб пиріжки добре обсмажувалися з усіх боків. Готові пиріжки краще не класти один на одний, а ставити кожен ребром вгору.
Подавати пиріжки зі сметаною або молоком. Смачного! | |
Переглядів: 818 | |
Всього коментарів: 0 | |