Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Пиріжки з картоплею та печінкою

Пиріжки з картоплею та печінкою

Колись, перебираючи рецепти тіста для пиріжків, обрала саме цей. Його плюс - тісто готується швидко, воно не вимагає додаткового часу для підходу. При цьому пиріжки виходять відмінні, м'які - не тільки в перший день, але і на наступний. Начинку для пиріжків можна зробити будь-яку. На цей раз пропоную приготувати дуже смачні пиріжки з картоплею і печінкою.

Спочатку потрібно приготувати безопарне дріжджове тісто. А після цього зробимо начинку.

 

Інгредієнти для приготування безопарного дріжджового тіста:

  1. Борошно 400- 500 г
  2. Молоко 1 скл
  3. Дріжджі пресовані 30 г
  4. Яйце 1 шт
  5. Масло рослинне 2 ст.л.
  6. Цукор 2 ч.л.
  7. Сіль 1 ч.л.

Начинка для пиріжків:

  1. Картопля - 3 шт
  2. Печінка яловича - 200 г
  3. Цибулина середнього розміру - 1 шт.
  4. Масло вершкове - для обсмажування цибулі
  5. Молоко 1/3 ст.

Рецепт приготування тіста дріжджового швидкого приготування (безопарного):

 

1. Дріжджі розім'яти в теплому молоці виделкою, додати цукор.

разминаем дрожжи в молоке и добавляем сахар

2. Борошно просіяти і висипати в глибоку миску.

просеиваем муку через сито

3. Зробити в центрі просіяного борошна ямку і вилити в неї розпущені дріжджі, вмішати трохи борошна. Залишити на 5 хвилин для бродіння, щоб дріжджі трохи піднялися.

выливаем дрожжи с молоком в муку

4. Збити яйце і додати в тісто.

взбиваем яйцо

5. Потім влити в тісто рослинне масло.

добавляем в тесто растительное масло

6. Поступово ложкою почати вмішувати борошно у напрямку від центру, потроху захоплюючи борошно з країв. Таким чином замісити м'яке тісто - так, щоб воно не прилипало до рук.

вмешиваем муку в тесто

Просіяне борошно краще всипати спочатку в миску не всю, щоб її не виявилося занадто багато. Частину залишити на окремій тарілці. При замісі, якщо борошна виявиться мало - можна буде додати ще. Із приготованого тіста можна відразу ж випікати пиріжки

Тісто можна використовувати не тільки для приготування пиріжків з картоплею і печінкою, а й для біляшів, а також випічки в духовці: пиріжків духових, пирогів, піци і т.д.

 

Невикористане тісто можна просто заморозити і наступного разу використовувати точно також, не роблячи нове.

 

 

Тепер власне рецепт приготування пиріжків з картоплею і печінкою:

 

1. Картоплю очистити і відварити.

варим картофель

2. Печінку нарізати невеликими шматочками і також відварити протягом 10 хвилин

варим печень 10 минут

3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити на вершковому маслі до золотистого кольору.

обжариваем лук

4. Відварену картоплю потовкти у пюре, додавши невелику кількість гарячого молока.

делаем из картофеля пюре

5. Зварену печінку подрібнити у блендері або на м'ясорубку.

измельчаем печень в блендере

6. Додати в картоплю подрібнену печінку і обсмажену цибулю, посолити за смаком.

 

7. Змастити стіл рослинним маслом і викласти на нього тісто.

выкладываем на стол тесто

8. Відокремити від тіста приблизно третю частину і розкачати його в джгут 3-3,5 см.

раскатываем тесто

9. Нарізати на шматочки і додати їм округлу форму.

нарезаем тесто кусочками

10. Зробити з шматочків лепішки, розплющивши їх пальцями.

делаем из теста лепешки

11. Укласти на коржі начинку.

кладем начинку

12. Защипнути краї і перевернути швом вниз

защипываем края

13. Розплющити долонею пиріжок до бажаної товщини.

придаем пирожку форму

14. Обсмажити в добре розігрітій олії до золотистого кольору. До речі, масла краще налити побільше, щоб пиріжки добре обсмажувалися з усіх боків.

жарим пирожки на сковородке

Готові пиріжки краще не класти один на одний, а ставити кожен ребром вгору.

 

Подавати пиріжки зі сметаною або молоком. Смачного!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 818 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar