Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Рогалики з дріжджового тіста

Рогалики з дріжджового тіста

Випічка з дріжджового тіста давно завоювала серця дорослих і дітей, стала дуже популярна не тільки як повсякденна страва. Сьогодні я хочу поділитися рецептом універсальних рогаликів, який можна взяти за основу і додавати в начинку все що завгодно: варене згущене молоко, вишні, різні джеми, карамелезіровані яблука, а також, для любителів несолодкої випічки, печінковий паштет, курку з сиром і грибами і так далі. Готувати такі рогалики не складно, з цим чудовим рецептом впорається навіть починаюча господиня.

Цього разу я приготую рогалики з двома варіантами солодкої начинки - з вишнями і вареним згущеним молоком.

Для тіста знадобляться:

  • живі дріжджі 100 г
  • маргарин 150 г
  • цукор 150 г
  • вода 250 г
  • яйця 2 шт.
  • борошно 700-800 г

Для начинки:

  • вишні (можна використовувати свіжі, заморожені або консервовані)
  • варене згущене молоко

Додатково:

  • Кунжут
  • Цукрова пудра
  • Яйце для змазування рогаликів

Рецепт приготування рогаликів з дріжджового тіста:

1. Для початку приготуємо опару. Для цього в теплій воді ретельно розмішати дріжджі, 2 столові ложки цукру і 150 г борошна. Накриємо нашу опару кухонним рушником і залишимо на 20-30 хвилин.

Для початку приготуємо опару

2. Тим часом збити яйця з цукром, що залишився, до пишної маси. Далі розтопити маргарин. Це можна зробити як в мікрохвильовій печі, так і на паровій бані. Маргарин повинен повністю розтанути, але при цьому не бути гарячим.

3. Коли наша опара збільшиться в 2-3 рази, ми приступимо до замісу тіста. Для цього в опару додамо збиті яйця, розтоплений маргарин. Все ретельно перемішати і почнемо додавати просіяне борошно. Тісто має вийти м'яким. Будемо його вимішувати до тих пір, поки воно перестане липнути до рук.

Коли наша опара збільшиться в 2-3 рази, ми приступимо до замісу тіста

4. Залишимо тісто на 20-30 хвилин. За цей час воно має збільшитися в 2,5-3 рази.

Залишимо тісто на 20-30 хвилин.

5. Розділимо тісто на 4 частини.

6. На попередньо припиленій борошном поверхні розкачати одну частину тіста в коло діаметром близько 30 см. Разрежем коло на 12 секторів. Це дуже зручно робити ножем для нарізки піци.

7. Далі викладаємо начинку з вареного згущеного молока і формуємо рогалики. Кожен рогалик змащуємо яйцем і рясно посипаємо кунжутом. Повторюємо процес з ще однією частина тесту.

викладаємо начинку з вареного згущеного молока

формуємо рогалики

8. Викладаємо сформовані рогалики на подпиленний борошном деко, даємо підійти хвилин 10. Ставимо рогалики в розігріту до 200 ° С духовку на 25-30 хвилин. Як тільки рогалики придбають золотистий колір, виймаємо їх з духовки і викладаємо на блюдо.

Викладаємо сформовані рогалики на подпиленний борошном деко

Ставимо рогалики в розігріту до 200 ° С духовку

9. Точно також чинимо з тістом, що залишилось. Тільки в цей раз для начинки ми будемо використовувати вишні і змастимо яйцем рогалики. Не будемо присипати кунжутом. Готові рогалики з вишнею рясно посипаємо цукровою пудрою.

використовуємо для начинки рогаликів вишні

Сподіваюся, що завдяки цьому рецепту, ви зможете порадувати своїх близьких ароматною і різноманітною випічкою, задовольнивши смаки кожного члена сім'ї.

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (21.02.2017)
Переглядів: 575 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar