Головна » Статті » Випічка |
Літом гостювали ми в бабусі Марії і подарувала вона мені нашу сімейну реліквію - свій записник з рецептами! Бабуся все життя пропрацювала кондитером в одному з готелів Тернополя і в її чудо - записнику назбиралось пребагато цікавих переписів. Пам'ятаю, як любила в дитинстві ходити до бабусі на роботу: там одні здоровенні машини місили тісто, інші збивали крем і в цеху завжди витав солодкий ванільний аромат... і бабусині халати теж завжди пахли ваніліном :-) В цеху мене завжди пригощали чимось смачненьким і смак тих тістечок з дитинства, мабуть, залишиться в пам'яті назавжди. Коли, перелистуючи бабусин записник, натрапила на рецепт шоколадних пряників, того ж дня їх спекла. Смааааакота! З радістю поділюсь рецептом зі всіма любителями солоденького:-)
Перемішайте топлений шоколад зі збитими яйцями, сюди ж долийте коньяк (алкоголь при випіканні випаровується, тому пряники можна їсти і дітям, але коньяк, за бажання, можна замінити молоком)
Тісто в холодильнику застигне і стане твердішим. Мокрими руками наліпіть з нього багато кульок (розміром, як грецькі горішки) і обваляйте їх в цукровій пудрі зі всіх боків
| |
Переглядів: 557 | |
Всього коментарів: 0 | |