Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Швидкий кекс на кефірі

рецепт столичного кексу з ізюмом випічка

 

Цей рецепт в бабусиному записнику був помічений галочкою (для мене це безсумнівний доказ того, що кекс бабуся пекла і він вийшов смачним:-)) До того ж серед інгредієнтів немає нічого надзвичайного і екзотичного - лише прості продукти, які майже завжди ''живуть'' в середньостатистичному холодильнику. Я дуже люблю випічку з родзинками, а тут, ще й кефір залежався і треба було якось його використати. Кекс спікся дуже легко і швидко, за смаком нагадує ''Столичний'', але консистенція в нього інша - він дуже м'який і ніжний. Справжня смакота, спробуйте :-) 

 

Для кексу на кефірі потрібно:

  • 2 яйця
  • 3/4 склянки цукру
  • 125г топленого масла (можна замінити і маргарином, але саме масло дає особливий смак, притаманний справжньому кексу)
  • 1 склянка кефіру (можна замінити ряжанкою або кислим молоком)
  • щіпка солі
  • 0,5 ч. л. соди (погасити оцтом)
  • ванілін
  • 100г родзинок (залити окропом на 5 хвилин)
  • 250г борошна


Збийте яйця з цукром, додайте охолоджене топлене масло і кефір
 


Додайте сіль, соду, борошно і ванілін. Тісто має бути, як на оладки (можливо треба буде додати трохи більше борошна, все залежить від його якості)
 


Досипте запарені родзинки і гарно перемішайте
 


Форму для кекса або тортівницю змастіть маслом, посипте борошном і вилийте в неї тісто
 

 

Нагрійте духовку до 180С і випікайте кекс приблизно 40-50 хвилин (готовність перевірте зубочисткою). Готовий кекс охолодіть, посипте пудрою і смакуйте :-)

 

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (27.02.2017)
Переглядів: 497 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar