4 скл. житнього борошна (520 г)
2 ч. л. розпушувача (рецепт тут )
1 ч.л. соди
1 ч.л. солі
60 г вершкового масла або олії
4 курячі яйця
2 скл. кефіру (можна кисле молоко)
3 ст.л. меду (у кого алергія мед можна замінити на цукор)
Змішати борошно, розпушувач, соду, аніс і сіль. Додати розм'якшене масло або олію.
В окремому посуді виделкою збити яйця, додати кефір і мед. Швидко перемішати обидві суміші, покласти у форму для хліба, формою пару раз стукнути по столу (для розподілу повітря, так написано в рецепті).
Пекти при 180 градусах у попередньо розігрітій духовці 45 - 55 хвилин. Час випікання залежить від форми та вашої духовки. Готовність перевіряємо шпажкою, щоб тісто не прилипало
У мультиварці випікається 1 годину.
У хлібопічці випікаємо на 45-50 хв.
|