Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Сирно-яблучний пиріг

Здивуйте своїх гостей таким ніжним і ароматним пирогом на сирній основі! Фрукти, сир і горіхи зроблять цю випічку не тільки смачним частуванням до чаю, але і корисним. Я для цього пирога використовувала яблука, але при бажанні можна покласти будь-які інші фрукти, які тільки захочеться: сливи, персики, абрикоси і т.д.

Рецепт приготовления фруктово - творожного пирога

Для приготування пирога потрібні інгредієнти:

  1. Яблука (очищені від насіння і сердцевинки) 400 г
  2. Сир 200 г
  3. Молоко 6 ст.л.
  4. Рослинне масло 8 ст.л.
  5. Цукор 4 ст.л. + 3 ст.л. для присипки тесту
  6. Фундук 100 г
  7. Борошно 300 г
  8. Розпушувач 1 ч.л.
  9. Кориця ½ ч.л.
  10. Цедра лимона 1 ч.л.

Рецепт приготування пирога з сиру і яблук:

 

1. Горіхи подрібнити у блендері або на м'ясорубку. Або відразу взяти подрібнений фундук.

2. Білки відокремити від жовтків. Жовтки збити з дрібкою солі.

 

3. З'єднати сир, рослинне масло, молоко, збиті жовтки, половину (50 г) подрібненого фундука, 4 ст.л. цукру, борошно і розпушувач, ретельно перемішати і вимісити. Тісто готове.

4. Підготувати начинку. Яблука нарізати часточками.

Яблоки для пирога нарезать дольками

Білки збити з 1 ст.л. цукру.

Белки взбить с сахаром

Іншу половину горіхів, цедру лимона і корицю добре перемішати зі збитими білками.

5. Тісто розкачати, викласти на застелене промасленим пергаментним папером деко таким чином, щоб по краях вийшли невеликі бортики 2-3 см і присипати тісто цукром. На тісто викласти фруктову начинку з яблук або інших фруктів, вилити зверху суміш з білків з горіхами.

Тесто для пирога раскатать

6. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку на 40 хвилин. Щоб верхівка пирога не підгоріла, можна накрити зверху пергаментом, за 15 хвилин до готовності прибрати.

Смачного!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 325 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar