Головна » Статті » Випічка |
Тертий пиріг з сиром "Хвилинка"Це дуже смачний і ніжний пиріг з категорії «швидко і просто», який і називається "Хвилинка". Тісто за смаком виходить як пісочне, але при цьому його не потрібно ретельно вимішувати або розкачувати як завжди - мука просто перетирається з маслом і цукром, що займає 3-5 хвилин. Начинку для пирога можна зробити не тільки сирну, але і використовувати повидло або фруктовий джем, дуже смачною виходить і сирно-фруктова начинка. Інгредієнти для тіста:
Інгредієнти для сирної начинки:
Рецепт приготування тертого пирога з сиром:1. Зробити начинку. Для цього сир зі сметаною перетерти з допомогою блендера. Додати цукор, крохмаль і соду. 2. Підготувати родзинки і цедру лимона і додати в сметанно-сирну начинку. Ізюм залити на кілька хвилин гарячою водою, промити і просушити. Натерти цедру лимона на терку. Як правильно підготувати цедру для випічки? Цедра - це жовта зовнішня частина шкірки у цитрусових. Щоб підготувати цедру для випічки, досить злегка потерти верхню частину шкірки на терку з усіх сторін, без білої частини. Цедру і родзинки не обов'язково використовувати, це справа смаку. У сирну начинку можна додати також ванільний цукор. 3. Тепер приготуємо тісто. Борошно попередньо просіяти і висипати в миску. Додати вершкове масло або маргарин. 4. Додати соду і цукор і всі разом перетерти в крихту. Зручно це робити руками. 5. Включити духовку, щоб розігрівалася. Тим часом викласти наш пиріг у форму, змащену маслом. Спочатку викласти у форму 2/3 частини нашої крихти, злегка утрамбувати ложкою. 6. Зверху крихти викласти сирно-сметанну начинку, розподіливши її рівномірно. І завершальний етап - посипати зверху крихтою, ща залишилася. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 30-35 хвилин. 7. Пиріг краще спочатку остудити і лише потім виймати з форми і нарізати, щоб вийшли акуратні шматочки. Тепер ви знаєте, як приготувати тертий пиріг із сиром! Смачного! | |
Переглядів: 898 | |
Всього коментарів: 0 | |