Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Тертий пиріг з сиром "Хвилинка"

Тертий пиріг з сиром "Хвилинка"

Тертий пиріг з сиром "Хвилинка"

Це дуже смачний і ніжний пиріг з категорії «швидко і просто», який і називається "Хвилинка". Тісто за смаком виходить як пісочне, але при цьому його не потрібно ретельно вимішувати або розкачувати як завжди - мука просто перетирається з маслом і цукром, що займає 3-5 хвилин.

Начинку для пирога можна зробити не тільки сирну, але і використовувати повидло або фруктовий джем, дуже смачною виходить і сирно-фруктова начинка.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно 3 склянки
  • Маргарин або вершкове масло 250 г
  • Цукор 0,5 склянки
  • Сода 0,5 ч.л.

Інгредієнти для сирної начинки:

  • Сир 500 г
  • Сметана 0,5 склянки
  • Цукор - за смаком
  • Цедра лимона
  • Родзинки
  • Сода 1/3 ч.л.
  • Крохмаль 2 ч.л.

Рецепт приготування тертого пирога з сиром:

1. Зробити начинку. Для цього сир зі сметаною перетерти з допомогою блендера. Додати цукор, крохмаль і соду.

сир зі сметаною перетерти

2. Підготувати родзинки і цедру лимона і додати в сметанно-сирну начинку. Ізюм залити на кілька хвилин гарячою водою, промити і просушити. Натерти цедру лимона на терку.

Як правильно підготувати цедру для випічки?

Цедра - це жовта зовнішня частина шкірки у цитрусових. Щоб підготувати цедру для випічки, досить злегка потерти верхню частину шкірки на терку з усіх сторін, без білої частини.

Цедру і родзинки не обов'язково використовувати, це справа смаку. У сирну начинку можна додати також ванільний цукор.

родзинки і цедру лимона і додати в сметанно-сирну начинку

3. Тепер приготуємо тісто. Борошно попередньо просіяти і висипати в миску. Додати вершкове масло або маргарин.

додати до борошна вершкове масло або маргарин

4. Додати соду і цукор і всі разом перетерти в крихту. Зручно це робити руками.

Додати соду і цукор і всі разом перетерти в крихту

5. Включити духовку, щоб розігрівалася. Тим часом викласти наш пиріг у форму, змащену маслом. Спочатку викласти у форму 2/3 частини нашої крихти, злегка утрамбувати ложкою.

Спочатку викласти у форму 2/3 частини нашої крихти,

6. Зверху крихти викласти сирно-сметанну начинку, розподіливши її рівномірно. І завершальний етап - посипати зверху крихтою, ща залишилася. Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і запікати 30-35 хвилин.

Зверху крихти викласти сирно-сметанну начинку

посипати пиріг зверху крихтою

7. Пиріг краще спочатку остудити і лише потім виймати з форми і нарізати, щоб вийшли акуратні шматочки.

Пиріг краще спочатку остудити і лише потім виймати з форми і нарізати

Тепер ви знаєте, як приготувати тертий пиріг із сиром!

Смачного!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 898 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar