Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Торт Наполеон

Торт Наполеон

Наполеон всім знайомий і у багатьох він є улюбленим ласощами! Раніше я воліла купувати готове листкове бездріжджове тісто, випікати з нього коржі і робити тільки крем, тому процес приготування здавався довгим і незрозумілим. Але приготувавши цей торт перший раз, з'ясувалося, що спекти його зовсім не складно, як може здатися на перший погляд! З усіх рецептів вибрала саме цей, вже перевірений!

 

Думаю, покроковий рецепт допоможе вам спекти самостійно цей смачний торт!

Інгредієнти для Наполеона:

  1. 400 г маргарину

  2. 4 скл. борошна

  3. 2 яйця

  4. 1 скл. сметани

  5. Сіль (щіпка)

Для заварного крему на жовтках:

  1. 7 шт. жовтків

  2. 1,5 л молока

  3. 1,5 ст.л. ванільного цукру

  4. 200 г вершкового масла

  5. 100 г борошна

Рецепт приготування торта Наполеон:

Спочатку зробимо коржі:

1. Охолоджений (але не заморожений) маргарин натерти на крупну тертку або нарізати кубиками.

 

2. Просіяне борошно висипати на обробну поверхню або на стіл, додати до борошна порізаний маргарин.

Маргарин порезать кубиками и смешать с мукой

3. Маргарин ретельно порубати з борошном за допомогою ножа.

Маргарин порубить с мукой

4. У отриманої суміші зробити поглиблення, додати яйця і склянку сметани, сіль.

5. Поступово вмішуючи борошно спочатку ложкою, потім руками замісити тісто.

Замесить тесто для Наполеона

6. Розділити тісто на 7 частин, сформувати кульки, накрити їх харчовою плівкою і прибрати в холодильник на 1 годину.

7.Тісто дістати з холодильника, кожну кульку тонко розкачати на папері для випічки.

8. За допомогою тарілки вирізати коло (у мене діаметр 24 см). Обрізки по краях не прибирати (вони потрібні для обсипання торта в кінці). А сам корж часто наколоти виделкою, щоб у процесі випікання він не здувався.

9. Перенести папір на деко і випікати в попередньо розігрітій до 180-200 °C духовці 8-10 хвилин, поки корж не стане золотавого кольору. Так випекти всі коржі для торта.

Корж для торта выпекать до золотистого цвета

 

Тепер зробимо крем:

1. Яєчні жовтки ретельно розтерти з цукром і ванільним цукром.

Желтки растереть с сахаром

2. Борошно для крему просіяти і додати в яєчно-цукрову суміш, перемішати.

3. Додати гаряче молоко і також ретельно перемішати.

4. Поставити кремову масу на середній вогонь і, постійно помішуючи дерев'яною лопаткою або віночком, довести до загустіння. Але не доводити до кипіння. Таким чином готуємо заварний крем.

Крем помешивать подогревая

5. Збити розм'якшене вершкове масло міксером на великій швидкості і поступово влити заварний крем, збиваючи. Повинна вийти однорідна пишна маса.

Взбить для крема размягченное сливочное масло

 

Збірка торта:

 

1. Випечений корж охолодити і викласти у форму для торта або на широке блюдо (обрізки скласти в окремий посуд).

 

2. Обрізки подрібнити у блендері або пом'яти руками в крихту.

Обрезки измельчить в крошку

3. Змастити корж остиглим кремом і накрити другим коржем, який також змастити кремом і так зібрати весь торт.

4. Поверхня і боки торта змастити кремом і обсипати подрібненої крихтою з випечених обрізків. Торт поставити на кілька годин у холодильник для просочення.

Сподіваюся, вам сподобався цей рецепт! Смачного!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 395 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar