Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Торт П'яна вишня в шоколаді

Торт П'яна вишня в шоколаді

Пропоную дуже смачний варіант рецепта торта "П'яна вишня".

Дня за 2 до приготування торта, 2-2,5 склянки вишні(з компоту, свежеразмороженную або у власному соку)залити 1/2 склянкою коньяку (можна використовувати й інші алкогольні напітни, наприклад, вишневий лікер. Просто коньяк додасть і приємний смак і подіє напевно), всипати ложку цукру, дати настоятися.

 

У день приготування віджимаємо вишню від коньяку.

 

Приступаємо до торта:

 

Збиваємо міксером 10 яєць з 2 склянками цукрової пудри.

 

Як тільки вийшла однорідна маса, ставимо цю каструльку на пару (тобто на іншу каструльку з киплячою водою, причому вода не повинна торкатися дна каструльки з жовтками!). Продовжуємо збивати до тих пір, поки маса не перетвориться на густу й теплу (не гарячу !!!) масу.

 

Відставляємо на стіл і продовжуємо збивати до охолодження.

 

Після цього невеликими порціями додаємо просіяні разом 2 склянки борошна і 2 столові ложки какао-порошку.

 

Акуратно перемішуємо, викладаємо в широку форму, змащену маргарином і посипану борошном. Бока форми краще викласти папером у вигляді бортиків, щоб вони були вище, і торт не поліз через верх.

 

Печемо на середній температурі, близько 200 градусів,хвилин 30-40. Готовність перевіряємо зубочисткою або спицею - дістали суху спицю з центру бісквіта, значить, корж готовий!

 

Виймаємо з форми. Даємо охолонути.

 

Поки торт холоне, готуємо крем:

 

2 столові ложки какао розмішуємо з 2 столовими ложками цукрової пудри, вливаємо 4 столові ложки молока і, помішуючи, проварюємо до однорідної маси, охолоджуємо.

Вбиваємо 4 яйця в шоколадну масу, всипаємо 2 пакетики по 15 гр ванільного цукру.

 

Збиваємо міксером 600 грамів м'якого вершкового масла з 1 склянкою цукрової пудри. Поступововбиваємо в нього шоколадну масу - і наш крем готовий!

 

Збираємо торт:

 

На боці бісквіта робимо надріз посередині, докладаємо щільну нитку або волосінь і розрізаємо нею бісквіт на два коржі - верхній трохи тонше, а нижній товстіший.

 

Акуратно виймаємо весь шоколадний м'якуш, рвемо його на дрібні шматочки і складаємо в миску.

Порожню «коробочку» торту, що залишилася, промазуємо кремом - і дно і кришку.

 

Від крему відкладаємо 2 столові ложки окремо. Решту маси змішуємо з м'якушем і вишнею.

Вминали все це в коробку бісквіта, і у верхню, і в нижню. Змащуємо нижню половинку залишилися кремом і з'єднуємо весь торт.

 

Грамів 100 шоколаду розігріваємо в мікрохвильовці або на водяній бані, додавши 2 столові ложки молока.

 

Заливаємо весь торт.

 

Можна прикрасити торт шоколадним листям вишні:

 

Потрібно розтопити на водяній бані або в мікрохвильовці шоколадку без наповнювача. Додатив розтоплену масу 1 столову ложку вершкового масла і 1 столову ложку молока.

 

Візьміть кілька вишневих (а в загальному неважливо яких) листочків, промийте їх гарячою водою.

 

Занурюйте одну сторону листочка в шоколад і кладіть на тарілку. Поставте в холодильник. Як тільки шоколад застигне (приблизно - 20 хв), відокремте його від листя. Прикрашаємо шоколадними листям і ягодами вишні.

 

Смачного! :)

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 367 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar