Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Торт-привітання Прага

Торт-привітання Прага

Хочу поділитися простим рецептом смачного шоколадного торта. Частенько роблю його на свята, які стають приводом зібратися всією родиною за столом. Звичайно, зараз є найрізноманітніший асортимент тортів в будь-якому магазині, так що купити готовий - не проблема. Але торт, приготований власноруч, здається набагато смачнішим. До того ж, приємно чути компліменти за свої кулінарні старання.

 

Такий торт можна піднести в якості смачного подарунка і доповнення до привітання на День народження, або на іншу знаменну подію!

Що знадобиться для приготування:

Тісто:

  • 2 штуки яєць
  • 1 склянка цукру
  • 0,5 чайної ложки соди + трохи оцту
  • 300 грам сметани
  • 1,5-2 склянки борошна
  • 0,5 банки згущеного какао

Крем:

  • 150 г масла вершкового
  • 0,5 банки згущеного какао

Глазур:

  • 3 столові ложки молока
  • 3 столові ложки какао
  • 4 столові ложки цукру
  • 50 грам вершкового масла

Рецепт приготування:

Спочатку потрібно зробити тісто. Яйця добре збити з цукром віночком або ще краще - міксером, збивати кілька хвилин. У збиту суміш висипати сметану, перемішати і додати сюди ж соду, гашену оцтом. Додати борошно і згущене какао, розмішати. Таким чином, вийшло рідке тісто. Його вилити в глибоку форму, змащену маслом і поставити в розігріту до 170 градусів духовку. Випікати приблизно 50 хвилин, до готовності коржа. Готовність можна перевірити дерев'яною паличкою - якщо, злегка проткнувши коржа, паличка залишається суха - значить готово! Готовий корж повністю остудити, після чого акуратно розділити на 3-4 пласти.

 

Щоб зробити крем, масло вершкове збиваємо з половинкою банки згущеного какао.

 

Для приготування глазурі масло вершкове розтопити в молоці, але не доводити до кипіння. Висипати сюди цукор і какао і варити на дуже повільному вогні до загущення, не забуваючи постійно помішувати, щоб нічого не підгоріло. Цей процес може зайняти до 5 хвилин. Крем повинен охолонути.

 

Зібрати торт, промащуючи кожен корж кремом. Залишилося полити торт зверху глазур'ю і прикрасити. Торт можна прикрасити горіхами, шоколадною стружкою або шоколадними фігурками.

 

От і все, приготування цього ніжного торта займає порівняно небагато часу. Можна запрошувати гостей і пити чай!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 390 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar