Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Випічка

Торт Сметанник

Торт Сметанник

Торт Сметанник має неповторно легкий і ніжний смак, простий у приготуванні. Ідеальний варіант випічки для тих, хто не має можливості довго стояти біля плити, але любить балувати себе і сім'ю смачненьким. Якраз в цьому випадку і приходять на допомогу швидкі рецепти, практично не вимагають витрат часу і сил.

Для приготування тіста на Сметанник нам потрібні:

  • Сметана 200 г
  • Сода 1 ч.л.
  • Оцет 1 ст.л.
  • Цукор 4 ст.л.
  • Яйця 2 шт.

Для крему:

  • Сметана 200 г
  • Цукор 2 ст.л.
  • Какао порошок 1 ч.л.

Рецепт приготування торта Сметанник:

1. Підготувати всі необхідні інгредієнти.

2. У ємність для приготування тіста розбити яйця, додати цукор, збити міксером або віночком для тіста.

У ємність для приготування тіста розбити яйця, додати цукор, збити міксером

3. В отриману суміш з яєць і цукру додати сметанну суміш і борошно.

додаємо сметану

додати борошно

4. Ретельно перемішати до отримання пишної кремовидної маси.

Ретельно перемішати до отримання пишної кремовидної маси

5. Тісто потрібно перелити в форму, застелену пергаментним папером. Пергамент змащувати не потрібно.

Тісто потрібно перелити в форму, застелену пергаментним папером

6. Розігріти духовку до 180 градусів і відправити тісто в духовку на 30-40 хвилин. По закінченню часу готовність коржа можна перевірити сірником - якщо тісто не прилипає до сірника, значить корж готовий. Вимикаємо духовку і даємо коржу хвилин 10-15 охолонути.

Розігріти духовку до 180 градусів і відправити тісто в духовку

7. Розрізаємо корж на дві частини, в місцях розрізу пропитаємо холодною кип'яченою водою. У мене для цього є силіконовий пензлик. Для ласунів, можна додати в ще не остигнула воду цукор. Важливо! Пропитувати коржі водою необхідно тільки тоді, коли вони ще не охололи.
 

Розрізаємо корж на дві частини

8. Готуємо крем: міксером збиваємо сметану, додаємо цукор, збиваємо. В кінці додаємо какао порошок.

Готуємо крем

9. Змащуємо коржі кремом. Для прикраси тортика я взяла волоський горіх, шоколад, кокосову стружку. Тут можна підключати фантазію!

Якщо сподобався рецепт, залишайте коментарі та діліться зі своїми друзями в соціальних мережах.

Смачного!

Категорія: Випічка | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 386 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar