Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Заготовки та консервація

Яблучне повидло

Яблучне повидло

   Пропоную покроковий рецепт смачного яблучного повидла, яке роблю щоліта в сезон яблук. Яблука для повидла беріть будь-які, які у вас ростуть - солодкі або кисло-солодких сортів. Повидло чудово можна використовувати для випічки: пирогів, пиріжків, для млинців і т.д. Або навіть можна намазати на хліб!

 Якщо робите в сезон груш, можна зробити яблучно - грушеве повидло, додавши також груші.

Из указанного количества ингредиентов получается 6 баночек по 0,5 л повидла.

Для приготування необхідно:

  • 3 кг яблук
  • 2 кг цукру
  • 3 ч.л. лимонної кислоти
  • 300 г води

Рецепт яблучного повидла:

 

1. Яблука промити і очистити від шкірки.

Яблоки очистить от кожуры

2. Натерти яблука на крупну тертку до серцевини.

Яблоки для повидла натереть на терку

3. Висипати натерті яблука в емальований посуд, додати воду і лимонну кислоту. Накрити кришкою і варити 20 хвилин, не відкриваючи.

4. Після того, як яблука проварилися, додати цукор і перемішати.

5. Варити до готовності 30 хвилин - 1,5 години, за бажанням: щоб колір був світлий або темний.

6. Банки і кришки простерилізувати над парою або прокип'ятити у воді, розкласти ще гаряче повидло і закатати за допомогою закаточної машинки. Перевернути банки догори дном, залишити до повного охолодження.

Яблочное повидло закатать в банки

Цукру можна покласти менше або взяти, наприклад, трохи більше яблук, якщо ви не любите надто солодке повидло. У цьому випадку повидло вийде трохи з кислинкою.

Категорія: Заготовки та консервація | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 468 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar