Головна » Статті » Заготовки та консервація |
Пропоную перевірений рецепт смачної і хрусткої квашеної капусти. Рецептом зі мною поділилася моя свекруха, яка дуже смачно все готує і квасить капусту саме так. Взимку або на початку весни така заготовка особливо буде актуальна, тому що поповнить нестачу вітаміну С - антиоксидант, який зміцнює імунітет і допоможе не допустити простудні захворювання. У капусті також міститься вітамін А, вітаміни групи В, РР, Е, а також безліч необхідних нам мікроелементів. Крім того, квашена капуста благотворно впливає на шлунково-кишковий тракт, тому що містить велику кількість клітковини, а молочно-кислі бактерії нормалізують мікрофлору і усувають дисбактеріоз. Добре, що квашену капусту можна заготовлювати не тільки влітку, а й практично круглий рік. Краще взяти приблизно 5,4 кг капусти, тому що приблизно 400 г займають відходи у вигляді качанів. Інгредієнти:
Рецепт приготування квашеної капусти:1. Моркву натерти на крупній тертці. 2. Капусту очистити від зів'ялого або потемнілого листя, обрізати, якщо є, потемнілі місця і промити водою. Нашаткувати капусту соломкою (не обов'язково тонко) - процес довгий, але в процесі приготування це найскладніше. Краще робити це гострим і зручним для вас ножем, щоб рука не втомлювалася. 3. Перемішати прямо на столі гірку капусти, що в нас вийшла, з натертою морквою. 4. В окремій мисочці перемішати цукор з сіллю. Поступово посипаючи цією сумішшю капусту з морквою, злегка (не сильно) стискаючи подрібнені овочі в руках, ретельно перемішувати. В процесі капуста трохи пустить сік. 5. Скласти капусту з морквою в каструлю (краще емальовану, а не з нержавіючої сталі), поклавши кілька лаврових листів і чорний перець горошком - це потрібно, щоб квашена капуста вийшла хрусткою. 6. Поставити зверху гніт. Для цього я накрила капусту тарілкою і поставила на неї пляшку з водою, можна поставити банку з водою. Чим важче гніт, тим краще. 7. Залишити на 3 дні в теплому місці або при кімнатній температурі в приміщенні, щоб капуста побродила. Іноді потрібно знімати гніт і трохи ворушити капусту виделкою, щоб процес бродіння пройшов краще. 8. По закінченні трьох днів розкладіть капусту в чисті банки і поставте в холодильник. Смачна домашня квашена капуста готова! | |
Переглядів: 407 | |
Всього коментарів: 0 | |