Головна » Статті » Заготовки та консервація |
Квашені огірки - це прекрасна закуска до м'яса, птиці, овочів, особливо доречними такі огірки будуть взимку. Як закрити смачні хрусткі квашені огірочки на зиму? Пропоную неодноразово перевірений в нашій сім'ї і мій улюблений рецепт квашених (солоних) огірків. Для приготування огірків рекомендується використовувати траву щирицю, вона робить огірки більш хрусткими, але якщо такої трави не виявилося - можна консервувати огірки і без неї. Листя смородини, вишні, хрону також зроблять огірочки більш хрусткими. Листя вишні та смородини можна замінити листям дуба або волоського горіха. Кількість солі, води та інгредієнтів вказано на 3 л банку або на 3 банки об'ємом 1 л. Інгредієнти для приготування квашених (солоних) огірків:
Приготування квашених (солоних) огірків:1. Спочатку приготувати розсіл. Для цього воду з сіллю закип'ятити і вимкнути, дати охолонути. Огірки будемо заливати холодним розсолом. 2. Огірки добре помити і залити холодною водою, залишити на пару годин. Це потрібно для того, щоб огірки були більш хрусткими, а також щоб не "забирали" розсіл з банки. Після чого їх промити і зрізати кінчики. Тим часом підготуємо листя і корінь хрону, естрагон, кріп, листя вишні і смородини. Великі листочки і стебла можна порізати на кілька частин. 3. Банки простерилізувати і викласти на дно кожної: парасольку кропу, трохи листя хрону (можна його попередньо крупно порізати), щіпку крупно порізаного естрагону, зубчик часнику, листочок смородини і листочок вишні, пекучий червоний перець - за бажанням і за смаком (якщо любите з гостротою), 5 горошин чорного перцю. Щільно один до одного укласти огірки, щоб залишалося якомога менше вільного простору в банці. Зверху ще покласти кріп і естрагон, щирицю (верхівку з листочками). 4. Холодним розсолом залити огірки і закрити банки капроновими тугими кришками, попередньо опустивши на 5-10 секунд кришку в окріп. Рецепт засолювання огірків таким способом зовсім не складний, вдалою консервації та смачного! | |
Переглядів: 720 | |
Всього коментарів: 0 | |