Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Заготовки та консервація

Огірки мариновані

Огірки мариновані

Пропоную дуже простий рецепт маринованих огірків на зиму! Огірочки виходять хрусткими та смачними, спробуйте.

Для цього рецепта краще всього використовувати огірки маленького розміру - корнішони. Мариновані огірки на зиму в літрових банках закривати дуже зручно, тому візьмемо 4 банки об'ємом 1 л або 3 банки об'ємом по 1,5 л.

Для консервування маринованих огірків можна використовувати як залізні закаточні кришки, так і кришки під закрутку.

Ингредиенты для маринованных огурцов (на 4 банки объемом 1 л):

  • Огірки ~2 кг
  • Вода 7 склянок
  • Цукор 5 ст.л.
  • Сіль 6 ч.л.
  • Оцет 9% - неповну склянку
  • Часник 4 зубчика
  • Кріп (стебло і парасольки) - пучок
  • Лист лавровий 4 шт.
  • Запашний перець горошком ~20 шт.
  • Перець болгарський - за бажанням
  • Перець червоний гострий - за бажанням і за смаком
  • Листя хрону, естрагон

Приготування маринованих огірків на зиму:

1. Огірки залити холодною водою на 2-3 години. Це потрібно, щоб огірочки були хрусткими. Потім промити і обрізати кінчики з двох сторін.

Огірки залити холодною водою на 2-3 години

промити і обрізати кінчики

2. Банки вимити і в кожну банку на дно укласти: невеликий пучок естрагону і хрону, зубчик часнику, парасольки і листя або стебла кропу (можна використовувати сушений), лавровий лист, кілька шматочків солодкого перцю (за бажанням), шматочок гострого стручкового перцю - за бажанням, 5-7 шт. запашного перцю горошком.

Укласти щільно один до одного огірки до самого верху банки і зверху також покласти естрагон, кріп.

в кожну банку на дно укласти: невеликий пучок естрагону і хрону, зубчик часнику, парасольки і листя

3. Поставити на вогонь велику каструлю з водою, в якій будуть потім стерилізуватися банки з огірками.

Простерилізувати кришки в киплячій воді 3-5 хвилин.

4. Зробити розсіл. Закип'ятити воду, додати цукор і сіль, розмішати. Вимкнути і відразу ж влити трохи неповний стакан оцту. Гарячим розсолом залити огірки, накрити банки простерилізованих кришками і поставити їх в киплячу воду у велику каструлю для стерилізації на 5-7 хвилин. Вода повинна покривати банку приблизно на 3/4.

Банки можна стерилізувати всі відразу, якщо розмір каструлі дозволяє, або по черзі. Після стерилізації банки з огірками потрібно відразу ж закатати або закриття (якщо використовуються кришки під закрутку).

Банки перевернути догори дном і залишити так до повного охолодження.

простерилізувати банки з огірками

Зберігати мариновані огірки можна як у прохолодному темному місці, так і в коморі при кімнатній температурі! Сподіваюся, вам сподобається цей рецепт смачних маринованих огірків на зиму.

Смачного!

Категорія: Заготовки та консервація | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 713 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar