Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Заготовки та консервація

Варення з чорниці

 

Варення з чорниці

У сезон самих різних ягід, в розпал сезону чорниці, пора запасатися смачним і корисним варенням на зиму. Пропоную простий у приготуванні рецепт чорничного варення, яке виходить в міру солодким і з приємною кислинкою.

За бажанням, цукру можна взяти і більше - на 1 кг ягід можна використовувати 1 кг цукру. Але на мій смак, виходить занадто солодко, тому використовую цукру менше. Хоча при використанні більшої кількості цукру варення краще зберігається. Якщо ж цукру взяти менше - заготовку потрібно зберігати в прохолодному місці.

Інгредієнти:

  • Чорниця 1 кг
  • Цукор 600 г

Рецепт приготування варення з чорниці:

1. Ягоди чорниці промити водою, видалити дрібні листочки і гілочки. Можна чорницю не мити, якщо ви її збирали самі чистими руками і якщо немає листочків, які необхідно видалити. Засипати ягоди цукром і залишити на 4-5 годин, можна залишити на ніч.

Ягоди чорниці промити водою, видалити дрібні листочки і гілочки

Засипати ягоди цукром і залишити на 4-5 годин

2. Перед тим, як готувати варення, простерилізувати банки і кришки, викласти їх на чистий рушник. Як я стерилізують банки і кришки, я розповідала в рецепті малинового варення.

3. Ягоди пустили сік, тепер можна ставити їх на вогонь. Довести ягоди з цукром до кипіння і, періодично помішуючи, варити 5-7 хвилин. Піну, яка утворюється при варінні, можна частково зняти.

Ягоди пустили сік

довести ягоди з цукром до кипіння і, періодично помішуючи, варити 5-7 хвилин

4. Готове гаряче варення розлити по стерильним банкам і закатати кришками. Для повнішої стерилізації та перевірки герметичності банки перевернути догори дном і залишити до охолодження.

Готове гаряче варення розлити по стерильним банкам

закатати кришками

Для повнішої стерилізації та перевірки герметичності банки перевернути догори дном

Корисне і смачне варення з чорниці готово! Зберігати таке варення краще в прохолодному місці - в погребі чи в холодильнику.

Категорія: Заготовки та консервація | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 425 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar