Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Заготовки та консервація

Варення з полуниці «П'ятихвилинка»

Варення з полуниці «П'ятихвилинка»

Літо - це полуниця і черешня, малина і ожина! У червні можна починати робити заготовки на зиму з ягід і фруктів. Хочу запропонувати легкий і швидкий спосіб закачування полуничного варення, яке називають «п'ятихвилинка», тому що вариться в три прийоми по п'ять хвилин. За цим рецептом можна закривати не тільки полуницю, але й смородину, малину, вишню і т.д. Відрізнятися буде тільки кількість цукру для кожного виду ягід. Для кислих ягід і цукру потрібно буде більше.

На 1 кг солодкої полуниці - 1 кг цукру

 

Якщо полуниця кислих сортів, цукру потрібно 1,5 кг

 

Рецепт варення з полуниці:

 

1. Ягоди промити і видалити зелені хвостики, просушити

 

2. Промиті ягоди викласти шарами в емальований посуд, пересипаючи кожен шар цукром. Почекати якийсь час, поки полуниця пустить сік.

Клубнику засыпать сахаром

3. Як тільки полуниця пустила сік - ставимо на плиту і, струшуючи обережно посуд щоб не підгоріло, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь.

4. Знімаємо піну за допомогою шумівки і варимо 5 хвилин.

Варим клубнику пять минут

5. Зняти варення з вогню, накрити рушником і залишити до повного охолодження.

 

6. Після цього знову поставити на вогонь і варити 5 хвилин. Потім вимкнути і остудити.

Рецепт варенья из клубники

7. Так само проварити варення ще раз і гаряче розлити по простерилізованим банкам і закатати кришками.


 

Банки і кришки потрібно попередньо простерилізувати над парою або ошпарити окропом.

 

Якщо варення будете зберігати в холодильнику - можна закрити капроновими кришками, які також необхідно простерилізувати.

 

Якщо ж будете зберігати варення в підвалі або в коморі в теплі - краще закатати залізними кришками.

Категорія: Заготовки та консервація | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 478 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar