Головна » Статті » Заготовки та консервація |
Літо - це полуниця і черешня, малина і ожина! У червні можна починати робити заготовки на зиму з ягід і фруктів. Хочу запропонувати легкий і швидкий спосіб закачування полуничного варення, яке називають «п'ятихвилинка», тому що вариться в три прийоми по п'ять хвилин. За цим рецептом можна закривати не тільки полуницю, але й смородину, малину, вишню і т.д. Відрізнятися буде тільки кількість цукру для кожного виду ягід. Для кислих ягід і цукру потрібно буде більше. На 1 кг солодкої полуниці - 1 кг цукру
Якщо полуниця кислих сортів, цукру потрібно 1,5 кг
Рецепт варення з полуниці:
1. Ягоди промити і видалити зелені хвостики, просушити
2. Промиті ягоди викласти шарами в емальований посуд, пересипаючи кожен шар цукром. Почекати якийсь час, поки полуниця пустить сік. 3. Як тільки полуниця пустила сік - ставимо на плиту і, струшуючи обережно посуд щоб не підгоріло, доводимо до кипіння, зменшуємо вогонь. 4. Знімаємо піну за допомогою шумівки і варимо 5 хвилин. 5. Зняти варення з вогню, накрити рушником і залишити до повного охолодження.
6. Після цього знову поставити на вогонь і варити 5 хвилин. Потім вимкнути і остудити. 7. Так само проварити варення ще раз і гаряче розлити по простерилізованим банкам і закатати кришками.
Банки і кришки потрібно попередньо простерилізувати над парою або ошпарити окропом.
Якщо варення будете зберігати в холодильнику - можна закрити капроновими кришками, які також необхідно простерилізувати.
Якщо ж будете зберігати варення в підвалі або в коморі в теплі - краще закатати залізними кришками. | |
Переглядів: 478 | |
Всього коментарів: 0 | |