Головна » Статті » Закуски |
Пропоную приготувати ось таку просту, але неймовірно корисну і смачну бурякову ікру, яка стане прекрасним доповненням як до м'ясних страв, так і до різних каш. Її також можна намазувати на хліб або грінки - спробуйте, вам сподобається. За класичним рецептом бурякову ікру готують з відвареного або запеченого буряка. Класичний рецепт я опишу нижче (як другий спосіб приготування або рецепт з вареного буряка). Я ж бурякову ікру частіше готую з сирого буряка, так виходить навіть смачніше і корисніше. А ще класичний рецепт такої закуски передбачає додавання томатної пасти. Але частіше в бурякову ікру я її не додаю, мені чомусь так більше подобається, але це справа смаку. Отже, пропоную два способи приготування бурякової ікри, приступимо до приготування! Інгредієнти для приготування бурякової ікри:
Рецепт приготування бурякової ікри з сирого буряка:1. Очистити буряк і моркву. Сирі овочі натерти на дрібну терку і скласти в сотейник або товстостінний посуд, в якому будете готувати ікру. 2. Додати рослинну олію, поставити на вогонь і тушкувати овочі на середньому вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи. 3. Цибулю ріпчасту нарізати дрібною крихтою і додати в сковороду, перемішати. Додавати цибулю можна відразу ж або трохи пізніше. 4. Через 10 хвилин посолити за смаком і додати трохи цукру, перемішати. 5. Якщо готуєте з томатною пастою, то саме час її додати. Тушкувати ще деякий час до м'якості буряка. Рецепт ікри з вареного буряка:1. Готується без використання моркви. Відварений або запечений в духовці буряк натерти на крупну або дрібну тертку, цибулю нарізати дрібно. 2. У товстостінному сотейнику розігріти олію і викласти ріпчасту цибулю, трохи обсмажити. 3. Додати до цибулі натертий буряк і смажити, помішуючи, кілька хвилин. Додати томатну пасту (30 г), перемішати, накрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин. 4. В кінці приготування посолити і додати цукор за смаком. Якщо любите гостринку - додайте мелений червоний перець або подрібнений перець чилі. Остудіть і подавайте до столу. Остудіть і можна подавати до столу! Смачного!
| |
Переглядів: 1100 | |
Всього коментарів: 0 | |