Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Закуски

Бурякова ікра

Пропоную приготувати ось таку просту, але неймовірно корисну і смачну бурякову ікру, яка стане прекрасним доповненням як до м'ясних страв, так і до різних каш. Її також можна намазувати на хліб або грінки - спробуйте, вам сподобається.

За класичним рецептом бурякову ікру готують з відвареного або запеченого буряка. Класичний рецепт я опишу нижче (як другий спосіб приготування або рецепт з вареного буряка). Я ж бурякову ікру частіше готую з сирого буряка, так виходить навіть смачніше і корисніше. А ще класичний рецепт такої закуски передбачає додавання томатної пасти. Але частіше в бурякову ікру я її не додаю, мені чомусь так більше подобається, але це справа смаку. Отже, пропоную два способи приготування бурякової ікри, приступимо до приготування!

Інгредієнти для приготування бурякової ікри:

  • Буряк очищений (3 шт. середніх) 700 г
  • Морква очищена (2 шт. середніх) 200 г
  • Цибуля ріпчаста 1 шт.
  • Томатна паста (за бажанням) 30 г
  • Сіль
  • Цукор
  • Рослинна олія 3-4 ст.л.

Рецепт приготування бурякової ікри з сирого буряка:

1. Очистити буряк і моркву. Сирі овочі натерти на дрібну терку і скласти в сотейник або товстостінний посуд, в якому будете готувати ікру.

Очистити буряк і моркву

Сирі овочі натерти на дрібну терку

скласти в сотейник овочі

2. Додати рослинну олію, поставити на вогонь і тушкувати овочі на середньому вогні 10-15 хвилин, періодично помішуючи.

Додати рослинну олію, поставити на вогонь

3. Цибулю ріпчасту нарізати дрібною крихтою і додати в сковороду, перемішати. Додавати цибулю можна відразу ж або трохи пізніше.

4. Через 10 хвилин посолити за смаком і додати трохи цукру, перемішати.

5. Якщо готуєте з томатною пастою, то саме час її додати. Тушкувати ще деякий час до м'якості буряка.

Рецепт ікри з вареного буряка:

1. Готується без використання моркви. Відварений або запечений в духовці буряк натерти на крупну або дрібну тертку, цибулю нарізати дрібно.

2. У товстостінному сотейнику розігріти олію і викласти ріпчасту цибулю, трохи обсмажити.

3. Додати до цибулі натертий буряк і смажити, помішуючи, кілька хвилин. Додати томатну пасту (30 г), перемішати, накрити кришкою і тушкувати 10-15 хвилин.

4. В кінці приготування посолити і додати цукор за смаком. Якщо любите гостринку - додайте мелений червоний перець або подрібнений перець чилі. Остудіть і подавайте до столу.

Остудіть і можна подавати до столу! Смачного!

 

Категорія: Закуски | Додав: Administrator (21.02.2017)
Переглядів: 1100 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar