Головна » Статті » Закуски |
Раніше ніколи не готували деруни з м'ясом (їх ще називають колдуни), а робили традиційні картопляні деруни. Але після поїздки на Західну Україну, а саме до Львова, нам з чоловіком полюбилося це блюдо! Спробували приготувати вдома - вийшло дуже смачно, особливо гарні деруни з грибним соусом або зі шкварочкамі! Деруни ставляться як до білоруської, так і до української кухні. Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 штук Інгредієнти для дерунів з м'ясом:
Рецепт приготування дерунів з м'ясом:
1. Підготувати фарш: посолити і поперчити, перемішати. 2. Почистити картоплю, часник і цибулю. 3. Зробити картопляну масу для дерунів. Для цього картоплю і цибулю потерти на тертку (картопля на дрібну тертку) або подрібнити у блендері до пюреподібних стану, сюди ж видавити часник. Додати яйце, посолити і поперчити, потім додати борошно. Ретельно вимішати. 4. Сковороду добре розігріти і налити на неї рослинне масло. Ложкою викласти деяку кількість картопляної суміші. 5. Зверху на картопляну суміш рівномірно викласти невелику кількість м'ясного фаршу. 6. Потім зверху викласти ще трохи картопляної маси, прикривши фарш. 7. Просмажити деруни на середньому вогні з обох боків до готовності, до золотистого кольору.
Подавати гарячими зі сметаною, зі шкварками або з грибним соусом! Смачного! | |
Переглядів: 421 | |
Всього коментарів: 0 | |