Lorem ipsum
Class aptent taciti sociosqu ad litora
Головна » Статті » Закуски

Деруни з м'ясом (колдуни)

Деруни з м'ясом (колдуни)

 Раніше ніколи не готували деруни з м'ясом (їх ще називають колдуни), а робили традиційні картопляні деруни. Але після поїздки на Західну Україну, а саме до Львова, нам з чоловіком полюбилося це блюдо! Спробували приготувати вдома - вийшло дуже смачно, особливо гарні деруни з грибним соусом або зі шкварочкамі! Деруни ставляться як до білоруської, так і до української кухні.

Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 штук

Інгредієнти для дерунів з м'ясом:

  1. Фарш м'ясний 150 г
  2. Картопля 4 шт. (середніх)
  3. Цибуля ріпчаста 1 шт. (великий)
  4. Часник 4 зубки
  5. Яйця 1 шт.
  6. Борошно 4 ст.л.
  7. сіль
  8. перець
  9. рослинна олія

Рецепт приготування дерунів з м'ясом:

 

1. Підготувати фарш: посолити і поперчити, перемішати.

Подготовить фарш для драников

2. Почистити картоплю, часник і цибулю.

Почистить картофель для драников

Почистить лук и чеснок для драников

3. Зробити картопляну масу для дерунів.

Для цього картоплю і цибулю потерти на тертку (картопля на дрібну тертку) або подрібнити у блендері до пюреподібних стану, сюди ж видавити часник.

Додати яйце, посолити і поперчити, потім додати борошно. Ретельно вимішати.

Приготовить картофельную массу для драников

4. Сковороду добре розігріти і налити на неї рослинне масло. Ложкою викласти деяку кількість картопляної суміші.

5. Зверху на картопляну суміш рівномірно викласти невелику кількість м'ясного фаршу.

6. Потім зверху викласти ще трохи картопляної маси, прикривши фарш.

7. Просмажити деруни на середньому вогні з обох боків до готовності, до золотистого кольору.

 

 

Подавати гарячими зі сметаною, зі шкварками або з грибним соусом! 

Смачного!

Категорія: Закуски | Додав: Administrator (23.02.2017)
Переглядів: 421 | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar